Gyász

2023.12.21. 12:00

Búcsú Czifra Istvánné Pannikától

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Czifra Istvánné Pannika két és fél évvel ezelőtt, az aranydiplomája átvétele után
Fotó: Horváth László 

2023. december 16-án elhunyt Czifra Istvánné, akit lakóhelyén Mezőfalván a legtöbbek Pannikaként, Panni néniként ismertek és szerettek. Legutóbb két és fél évvel ezelőtt írt őróla a Dunaújvárosi Hírlap, amikor népes vendégsereg előtt vehette át aranydiplomáját (fotónk is akkor készült) egykori munkahelyén, a község Tündérkert Óvodájában.  

A méltatásában elhangzott, hogy a hercegfalvi születésű Vill Anna gyermekkorától kezdve óvónő szeretett volna lenni, ugyanis imádta a saját óvónőjét Mannhalter Magdolnát, és szeretettel gondolt mindig vissza Rozika nénire, az egykori dajkájára. A mezőfalvi óvoda dolgozójaként 1970 júniusában óvónői diplomát szerzett, később Szombathelyen másoddiplomázott népművelés szakon. 

Családot alapított. Két gyermeke született, István és Annamária. 

1977-ben kinevezték a mezőfalvi óvoda vezetőjének, mely feladatot megszakítás nélkül 31 évig aktívan, lelkiismeretesen végzett, egészen a nyugdíjazásáig. Hivatástudata, a gyermekek iránti szeretete átsegítette azokon a nehézségeken is, melyeket az olykor méltatlan körülmények, a szükségtermek, az oktatási rendszer anyagi szűkössége okozott. A falu vezetősége minden támogatást megadott a szakmai munka színvonalának emeléséhez és valamennyi elképzelésének a megvalósításához. 

2001 márciusában Mezőfalváért kitüntetésben részesült. 2004-ben a Magyar Köztársaság bronz érdemkeresztjét vehette át a minisztériumban. Sokoldalú személyisége a közéleti tevékenységében is megmutatkozott. 

Czifra Istvánné Pannikát Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetése 2023. december 23-án 13 órakor lesz a mezőfalvi temetőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában