Dunaújváros

2023.12.03. 07:00

Átadták a Vasvári iskola új tornaszobáját - képgalériával

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola politechnika épületében kialakított terem a Sportiskolák Országos Szövetségének pályázati lehetőségét kihasználva, valamint a DKSE Birkózó Szakosztály felajánlásával jöhetett létre. Az átadóra november 30-án került sor.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az eseményen jelen voltak a Dunaújvárosi Tankerületi Központ képviselői, Ster Andrea, gazdálkodási és informatikai főosztályvezető és Péter Csaba, gazdálkodási referens, a DKSE képviseletében pedig Trenkáné Meleg Katalin, a torna szakosztályának technikai vezetője, és Mátyás Gábor, az egyesület elnöke vett részt az ünnepélyes átadón.

A megjelenteket Gálosfai Tímea, a Vasvári iskola igazgatója köszöntötte. Elmondta, nagy öröm számukra, hogy 

a Sportiskolák Országos Szövetsége által kiírt pályázat elnyerésével 2 millió forintnyi összegből tudtak nekilátni annak a nagyszabású projektnek

aminek egyik mérföldköve a politechnika épületben korábban raktárként használt terem tornaszobává alakítása volt. A terem renoválása során sor került a falak kifestésére, az eszközök beszerzésére, a burkolati elemek beépítésére, valamint a DKSE Birkózó Szakosztály által felajánlott tornaszőnyeg behelyezésére is.

Mátyás Gábor, a DKSE elnöke megjegyezte, a szoba egy közös összefogás eredményeként jöhetett létre. 

Mint mondta, több városi intézményben is megtalálhatóak hasonló, tornaszőnyeggel felszerelt termek, ahol a gyermekek olyan mozgásformákat is végezhetnek, amikre egy hagyományos parkettás tornateremben nem lenne esélyük. A szőnyeg ugyanis lehetőséget biztosít a torna és a birkózó szakosztálynak, valamint a testnevelő tanároknak olyan órák megtartására, amik során a gyerekek a balesetveszély fennállása nélkül végezhetik az egyes gyakorlatokat.

Makrai-terem

A Vasvári igazgatója hozzátette, a tornaszoba elnevezésével kapcsolatban egy kezdeményezés is indult, ami lehetővé tette, hogy az iskola diákjai egy arra érdemes személy nevével ellátott teremben játszhassanak. A nevelőtestület tehát a szobát az intézmény volt kollégájáról, Makrai Tibornéról nevezte el (Makrai-terem), aki 36 éven keresztül több száz tornászpalántát nevelt, 25 éven át volt a sporttagozat vezetője, 2004-től pedig a Dunaferr Tornaszakosztályt is irányította.

A megnyitóbeszédet követően elvágták a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták a termet, majd az eseményt végül a Vasvári tornász- és birkózópalántáinak bemutatója koronázta meg, akik az egész helyiséget kihasználva szemléltették az új tornaszoba erősségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában