Kiállítás

2023.11.22. 11:30

Természetet ábrázoló csodálatos festményeket láthatunk Nagyvenyimen

November 17-én délután öt órakor a realista festészet egyik mai, jeles képviselőjének képeiből nyílott tárlat Nagyvenyimen a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár olvasótermében. Tibold Katalin „Az én világom” című kiállításán az alkotó természetábrázoló kompozícióiból láthatunk egy nagy csokorral. A perkátai születésű, de Nagyvenyimen élő festő így vall magáról.

Horváth László

Az alkotót (balra fehérben) Mogyorós Mária a művelődési ház vezetője mutatta be a közönségnek

Fotó: Horváth László

 - Rajzolni mindig szerettem, ami a családunk körében természetes volt. Művészeti iskolát nem volt lehetőségem végezni. Festeni egyénileg kezdtem az internet adta lehetőségek alapján. Legtöbb munkám a realista stílushoz áll közel.  Először üvegre festettem közel 300 képet, majd rövid ideig akrillal dolgoztam. 3-4 éve olajjal festek. Életem fő eleme az alkotás, ami nagy örömet okoz számomra. Tibold Katalin munkásságát számos hazai és külföldi elismerés méltatja. 

Tibold Katalin (középen) festményeit sokan megcsodálták a megnyitón
Fotó: Horváth László

2023-ban a Római-Sas Lovagrend a Rend Lovagjává avatta kulturális és művészeti munkásságáért – olvashatjuk többek között a kiállítás ismertetőjében. A kiállítás különlegessége, hogy az alkotó képeihez versek is íródtak, ami szinte megszólaltatja a lelkünk hangján a falakon elhelyezett képeket. Katalinnak ez a harmadik önálló nagyvenyimi bemutatkozása, ahol tájképeiből tár elénk jónéhányat. Közülük a kedvenceit is, a telet ábrázoló alkotásait. A megnyitón Mogyorós Mária a művelődési ház vezetője méltatta a kiállítót. Műsorral közreműködött Juhos Melinda harmonikán és Szöllősiné Eisler Mariann verssel. A kiállítás december 15-ig látható a könyvtár nyitva tartási idejében.

A realista festészet kiemelkedő alkotásait láthatjuk Nagyvenyimen
Fotó: Horváth László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában