Bejelentés

2023.11.13. 15:00

Rapatyi Tamás távozott posztjáról, új edzőpáros vezeti a DKKA-t

A DKKA szakmai vezetése hétfőn bejelentette, hogy a felnőtt női kézilabdacsapat éléről közös megegyezéssel távozott Rapatyi Tamás, akit az utánpótlás szakmai igazgató, dr. Paic Róbert és az utánpótlásban edzősködő Virág Roland kettőse vált a kispadon. Rapatyi marad az egyesületnél, mentoredzőként segíti a munkát. Azt is közölték, hogy Kopecz Barbara személyében új játékost igazoltak.

Gallai Péter

Egységben az erő - Vertig Csaba operatív igazgató, Horváth Tibor ügyvezető, dr. Paic Róbert, Bulath Anita szakmai igazgató és Virág Roland

Fotó: Gallai Péter

Az elmúlt mérkőzéseken gödörbe került a Kohász, nem is az elveszített bajnokik, hanem azok mértéke és a mutatott játék volt inkább aggasztó. A történtek után a klub vezetősége személyi változásokról döntött, amiről hétfőn személyesen tájékoztatták lapunkat. 

– Ezek az események felgyorsították a folyamatot, ami a szakmát és a jövőt szem előtt tartva született meg. Ennek alapján Rapatyi Tamás közös megegyezés alapján visszatér az utánpótlásba, ott hasznosítjuk tovább mesteredzői tudását. A felnőtt csapat vezetését pedig dr. Paic Róbert látja el, akinek munkáját edzőként Virág Roland segíti. A stábban marad Perger Zsolt kapusedző és én is, Bulath Anita pedig továbbra is szakmai igazgatóként tevékenykedik – jelentette be Horváth Tibor ügyvezető a klub irodájában rendezett tájékoztatón. 

Kiemelte, a dunaújvárosi csapatra mindig jellemző volt a küzdeni tudás, teljesen mindegy, ki volt a pályán. – Az elmúlt időszakban sajnos ez nem mindenkire volt igaz, azaz nem csak egy emberen múlt ez a szereplés – jegyezte meg.

Vertig Csaba operatív igazgató azt jelentette be, balátlövő poszton sikerült erősíteni, a dunaújvárosi nevelésű Kopecz Barbara csatlakazott a csapathoz. Kopecz az előző szezonban Érden játszott, 140 góljával a bajnokság hatodik legeredményesebb játékosa lett. A felmérések szerint komoly lemaradása nincs, már bekapcsolódott a munkába.

Muszáj volt lépéseket tennünk, mert sem a klub, sem Dunaújváros nem engedheti meg magának, hogy ilyen irányba menjünk. Számunkra fontos, hogy előrelépés történjen. Azt kiemelem, hogy a két szakember első szóra elvállalta a munkát – tette hozzá.

Ami pedig az elvárásokat, célokat illeti, arról Bulath Anita beszélt. – Szerintem mindkét edző nagyon jó választás, külső személyben nem is gondolkodtunk, hiszen jó szakembereink vannak házon belül. Játékosként megéltem edzőváltást, ami egy teljesen más impulzust jelent a csapatnak. Azt gondolom, nálunk is lesznek olyanok, akik jobb teljesítményt fognak nyújtani, mint amit láttunk tőlük. Szóval, remélem nagy változást fog hozni az együttes életében a váltás, arról nem is beszélve, a lányok biztosan meg akarnak majd felelni az új edzőpárosnak, ezáltal még jobban dolgoznak. Szerencsére pont úgy alakul a szezon, hogy a keddi Magyar Kupa után legközelebb csak december 30-án játszunk, addig lehet építkezni – fogalmazott.

Virág Roland és dr. Paic Róbert vezeti tovább a DKKA NB I-es csapatát
Fotó: Laczkó Izabella

Az új szakmai vezetésre egyből kedden 17 órától már tétmeccs vár, a Magyar Kupa harmadik fordulójában a másodosztályú Komárommal találkoznak Budaörsön.

Az egyetemi oktató és mesteredzői végzettséggel is rendelkező dr. Paic Róbert idén áprilisban érkezett a dunaújvárosi klubhoz. Székfoglalóját azzal kezdte, nem ijednek meg a feladattól, ami egyben lehetőség is. 

Egy új edző, függetlenül személyétől, mindig új löketet tud adni és szerencsés, hogy lesz időnk felkészülni. Azt gondolom, kicsit egyszerűsítve a játékot és sokkal dinamikusabbá téve a csapatot, elérhetők lesznek terveink. Küzdeni tudással pedig kompenzálhatjuk a hiányosságokat. 

- Az, hogy fiatalosabb és más szemszögből nézzük az egészet, az plusz lehet, mint ahogyan a többiek segítsége is a stábból. Igyekszem tudásom legjavát adni, és Virág Roland is motorja lesz a munkának, hogy kilábaljunk ebből a hullámvölgyből, mert sokkal többre képes a Kohász. Szeretném leszögezni, hogy más fellállásban, azaz szakmai csapatban gondolkodunk és dolgozunk. Magyarul mindent megbeszélünk egymás között és így próbáljuk a lehető legjobb döntéseket meghozni. Mindig azt vallom, több szem többet lát, ha egyetetértésben vagyunk, ez nagyon pozitív löketet adhat az együttesnek – nyilatkozta dr. Paic Róbert.

Virág Roland szerint óriási lehetőséget kapott a vezetőségtől, sokaknak ez csak álom marad. – Nagyon köszönöm a bizalmat, hogy NB I-es felnőtt csapatnál dolgozhatok. 

Mindig is a munkának a híve voltam, lehet sokmindenről beszélni, de ez hozza meg az eredményeket. 

Vasárnap már tartottunk egy edzést, a lányoktól is azt kértük, úgy álljanak hozzá, hogy nagyon komoly munka vár rájuk. S azt is higgyék el magukról, amit eddig produkáltak, annál sokkal többet tudnak. Fontos, hogy a csapat értse meg, mit várunk tőlük, és kicsit az önbizalmukat is igyekszünk helyretenni. A kupameccsen persze a győzelem a cél, utána aztán elkezdünk egy komolyabb alapozást.
 

Dr. Paic Róbert pályafutása

A fiatal, 1982-es vajdasági születésű szakember Bezdánban és Zomborban sajátította el a kézilabdázás alapjait, majd sportolói pályafutása érdekében a Fotex Veszprémet választva, 1999-ben költözött Magyarországra, ahol olyan szakemberek kezei alatt is dolgozhatott, mint Füzesi Ferenc, id. Kiss Szilárd vagy Zdravko Zovko. A legjobbak között szerepelt a Veszprém és a Diacell Pécsi KK sportolójaként, valamint a másodosztályban, a többi között a Komló, a Várpalota és a Nagyatád színeiben. Utánpótlásedzőként dolgozott veszprémi, komlói, nagyatádi és pécsi egyesületekben is.

A sport mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektetett, a Pécsi Tudományegyetemen testnevelő tanári szakon diplomázott, majd kézilabdaedzői végzettséget szerzett. Később Pécsett kezdett egyetemi tanársegédként, jelenleg adjunktus, a Természettudományi Kar Testnevelés- és Sporttudományi Intézetében, ahol az oktatás mellett az egyetemi sport­élet szervezésében is komoly részt vállalt. Később beiratkozott a Neveléstudományi Doktori Iskola nevelésszociológia programjára, közben kézilabda-mesteredző  végzettséget, a PTE-n testépítés-fitnesz sport­edzői végzettséget szerzett. Jelenleg habilitációját készíti elő, kiemelt kutatási területe a sportmotiváció.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában