Adventi koszorú

2023.11.17. 20:00

Piacozás női szemmel

Lapunk piaci szakírói kis kivétellel a szerkesztőség férfi tagjai. De végre eljött az én időm. Ezért nem is a megszokott zöldség, gyümölcs kínálatról írok, hanem a sürgetően közelítő adventi időszak nélkülözhetetlen dekorációs kellékeit mértem fel a csütörtöki piaci kínálatban.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Bár vizitálásom alkalmával viszonylag kis piaccal és kevés árussal találkoztam, mégis rengeteg szépséget és hasznos információt szereztem a témámat illetően. Én nagyon szeretem a saját készítésű dekorációt, mert a szépítő pepecselés közben remek lehetőség nyílik a beszélgetésre és szép keretet rajzol az adventi hangulat megteremtéséhez is. Elsőként tehát olyan alakanyagokat kerestem, amely a kézműveskedéshez jól használható. Terméseket ugyan nem találtam - figyelem, ez lehet egy betölthető piaci rés is -, de koszorúalapot igen, mérettől függően 500-600 forintért, már szép szalma alapok vannak. Úgy láttam, hogy mindenhol damillal kötözöttet árulnak, ezért érdemes a ragasztópisztolyos díszítés előtt egységesen bevonni az egész alapot. Így ugyan eltűnik a szép szalma, de legalább az alapot összetartó damil sem pattan el.

Örökzölddel lekötött koszorút is kerestem, de sajnos még nem láttam. Ugyanakkor gyertyákkal, -több színben és formában- már készültek több elárusító helyen.

Fotó: LI

Ha az azonnal beépíthető szépségekben hiszünk, akkor mindenképp érdemes a piacra kilátogatni. Mert szebbnél szebb kész dekortermékek között válogathatunk. Kopogtatók, adventi díszek és különböző stílusban, minőségben és árfekvésben is találhatunk adventi koszorút. Szépen díszített koszorú már 4000 forinttól elérhető és a viszonylag modernebb, kerámia figurával díszített is elérhető már 6000 forinttól. Ez azt jelenti, hogy jelentős megtakarítással díszíthetünk ha a piacról vásárolunk , mintha egy átlagos virágboltból választunk.

Rengeteg, igényes kegyeleti koszorú érhető el. Természetes, és mű alapanyagokból egyaránt egy mutatósabb darab 4000 forinttól kezdődik. Az őszi kerti dekoráció is kiegészíthető, még van a kínálatban egy-két helyen árvácska, de díszkáposztát is láttam több árusnál is. Ha a piacon járok mindig veszek egy-egy kerti virágcsokrot. Most gyönyörű terrakotta és fehér színekben pompázó krizantém bokrétával tértem haza, amelyeket egy őstermelő idős hölgytől vásároltam 500 forintért csokorját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában