Kiérdemelték az óvodai egyen pólót

2023.11.11. 17:00

Mese, mozgás és tanulás a Kincskereső avatón (képgalériával)

Különleges ünnepségen jártunk péntek délelőtt. A Dunaújvárosi Óvoda Kincskereső Tagóvodájának újonc apróságai számára ugyanis ekkor tartották az úgynevezett Kincskereső avatót, amely során az intézmény legújabb óvodásai a közösség teljes jogú tagjaivá váltak.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A tagóvoda hagyományát követve az idei avató is az intézmény indulójának hármas jelszavát követve zajlott. Ennek megfelelően a gyerekeknek három próbát kellett kiállniuk (mese, mozgás, tanulás), ezzel kiérdemelve az óvodai egyen pólót.

Az izgalmas eseményről Szabóné Wernitzer Tünde óvodapedagógus mesélt lapunknak. „Amikor 11-es számú óvodából Kincskereső Tagóvodává váltunk, létrejött a kincskeresős póló, majd annak ünnepélyes átadására hoztuk létre az avatót, ami játékos, kalandos próbatételek sorából áll” – mondta. Hozzátette, az intézmény korábbi vezetője által írt vers megzenésített változata lett a Kincskereső Tagóvoda indulója, amit minden avatón közösen elénekelnek.

Lőrincz Andrea Ágnes, a Kincskereső Tagóvoda vezetője elmondta, fontosnak tartják a személyes kapcsolatok kialakítását és mélyítését mind a gyerekekkel, mind pedig a szülőkkel, akik az óvodai programok alkalmával betekintést nyerhetnek az intézmény mindennapjaiba, megtapasztalhatják, hogy mozognak és hogy érzik magukat gyermekeik az óvodai a közegben. „Ezek az alkalmak teszik még harmonikusabbá ezt a közösséget. Az új kis óvodások avatása is ilyen esemény, amire már hetek óta készültünk, és amit mindenki nagyon várt” – jegyezte meg a tagóvoda-vezető.

Az óvoda ünnepélyes eseményén a Katica és a Csiga csoport újoncait, összesen 22 gyermeket avattak fel a szülők jelenlétében. A próbák teljesítését követően a nagyobbak segédkeztek a pólók kiosztásában, amit az újdonsült óvodások büszkén viseltek.

Németh Ferenc már harmadszor vett részt az avatón szülőként, hiszen harmadik gyermekét is a Kincskereső Tagóvodába íratta. Elmondta, az intézmény számos rendezvényén megfordult már. „A tapasztalataim mindig jók, a gyerekek pedig minden alkalommal remekül szórakoznak, szeretnek, szerettek ide járni” – mesélte.

Az avatás végén az óvoda egész közössége együtt énekelte el a Kincskereső-indulót, majd a szülőktől vett búcsú után közös tánccal és finomságokkal koronázták meg a napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában