Advent

2023.11.28. 09:00

Karácsonyváró programok négy településen

A karácsony közeledtével, az adventi időszakban szinte minden településen bensőséges programokkal, gyertyagyújtásokkal készülnek. A városközeli településeken az alábbi időpontokban tartják advent első gyertyagyújtásait.

Horváth László

Hagyomány Mezőfalván, hogy az első gyertyát az iskola, a nagycsaládosok, a mozgáskorlátozottak és a motorosok képviselői gyújtják meg

Fotó: Horváth László

Mezőfalván december 3-án, vasárnap 15.30-tól a Piac téren indulnak a programok. Adventi koszorú megáldása, adventi gondolatok Kristofory Valter plébánostól mozzanattal indul a rendezvény. Műsort adnak az iskolás gyerekek, nagycsaládosok egyesülete. Gyertyát gyújtanak az iskola, a nagycsaládosok, a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők, valamint a Mezőfalvi Motorosok és Hagyományőrzők képviselői.

Kisapostagon szintén december 3-án, vasárnap kezdődik az ünnepi programsorozat. 16 órakor a Schalbert Alapítvány házánál várják az ünneplőket. Köszöntőt mond Nagy Attila Kisapostag polgármestere. A falu közösségére áldást kér Stermeczki András lelkész. Az első gyertyát Szilágyi Lajosné a falu díszpolgára gyújtja majd meg. Az ünnepélyes pillanatokat minden alkalommal a Lilaakác Dalkör műsora teszi meghitté.

Baracson az advent első vasárnapján, 10 órától gyermekműsorral várják a Mikulást a Faluházba, ahol a Jószívű Manók című előadást tekinthetik meg a gyerekek a nagyszakállú érkezéséig. 16 órától Baracs Templomoson a templomban Gárgyán Zoltán Tamás népzenész ünnepi koncertjét hallhatjuk. Fellépnek még a település diákjai. 

Nagyvenyimen a közösségi házban 16 órától a Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda és Fecskefészek Bölcsőde gyermekeinek és óvónőinek műsorát láthatjuk. Ezen kívül jótékonysági vásár az óvoda javára és közös gyertyagyújtás teszi ünnepélyessé advent első hétvégéjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában