Karácsonyi készülődés

2023.11.01. 08:00

Idén is adventi ablak kalendáriummal várják a karácsonyt Baracson

A tavalyihoz hasonlósan ebben az évben is megszervezik az adventi világító ablak elnevezésű rendezvényt a településen. Az akcióra már csak pár napig lehet jelentkezni.

Szente Patrícia Andrea

Illusztráció.

Az előző évben hatalmas érdeklődés fogadta a kezdeményezést, amely során a település lelkes lakói pompás díszekkel csinosítva ablakaikat az adventi kalendárium egyik számát képviselték. A kidekorált ablakok persze nem csak esztétikai célt szolgáltak, az akcióban résztvevők ugyanis decembertől a Baracsi Faluház közösségi oldalán közzétett napi fejtörők megoldása után a megfejtésben szereplő helyszínekre látogatva ajándékban részesültek.

Az ablaknaptárnak már évek óta kitörő sikere van. Dunaújváros több környező települése is évek óta részt vesz az akcióban, de országszerte szintén rengeteg helyen találkozhatunk feldíszített házakkal, ablakokkal. A kezdeményezés egy igazán ünnepre hangoló élmény, ami kicsik és nagyok számára is jó szórakozás.

A baracsi adventi világító ablak rendezvényre azokat a jelentkezőket várják, akik ablakaik feldíszítése mellett a látogatók megvendégelését is szívesen vállalják. Jelentkezni november 10-ig lehet Kovács-Bokor Dorottyánál üzenetben, vagy a [email protected] e-mail címen. A jelentkezés tartalmazza a nevet, címet, a jelentkező elérhetőségét, valamint, hogy melyik napot vállalja a kalendáriumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában