Termelői piac

2023.11.20. 10:00

Adventre hangolódás a novemberi Kincses Kertben - galériával

Idén az utolsó előtti alkalommal válogathattak az érdeklődők a Dunai Kincses Kert Termelői Piac árusainak kínálatából.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Nem lehet elég korán kezdeni az ünnepi készülődést. Pár hét, és már nyakunkon a karácsony, Advent első vasárnapja pedig még korábban érkezik, így már ideje beszerezni a díszítéshez szükséges hozzávalókat. A karácsony közeledtével rengeteg ünnepi portéka közül szemezgethettek a látogatók, ugyanakkor a már megszokott, őstermelői és kézműves áruk is megtalálhatók voltak a november 18-ai Dunai Kincses Kertben.

A Szalki-szigeti börzére a csípős, hideg szél ellenére is sokan ellátogattak, sőt, ilyen időben a forró kávé és a gőzölgő kürtőskalács talán még jobban esett, mint általában. Ez alkalommal igazán különleges árufúzió tanúi lehettek a vásárlók, hiszen az őszre jellemző szezonális termékek és a téli, ünnepi portékák tökéletes balanszban sorakoztak egymás szomszédságában. Így tehát az árusok a friss sütőtök és dió mellett gyönyörűen kidíszített mézeskalácsokkal és ízléses adventi koszorúkkal, bájos ünnepi manókkal várták a vásárlókat. Mindemellett a már megszokott termelői méz, házi lekvár, hentesáru, és sajtkülönlegességek is szerepeltek a kínálatban, valamint kézműves alkotások, egyedi ékszerek, illatgyertyák, dekorációs termékek közül is válogathattak a jelenlévők.

Idén legközelebb már csak december 16-án, szombaton lesz lehetőség kincseket találni, egy hamisíthatatlanul karácsonyi hangulatú vásár alkalmával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában