Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján

2023.10.15. 11:00

Szőke István és Fejes László kapja a Dunaújvárosért Díjat

A hagyományoknak megfelelően megemlékezést szervez az önkormányzat az 1956-os a forradalom és szabadságharc kitörésének 67. évfordulója alkalmából, és ezen a napon adják át városunk egyik legrangosabb elismerését, a Dunaújvárosért Díjat.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint az az önkormányzat közösségi oldalán vázolták, a megemlékezés október 23-án 9 órakor lesz a temetői '56-os kopjafánál, ahol a Rudas középiskola diákjai készülnek műsorral, és Hegedűs Kristóf egyetemi hallgató fog beszédet mondani. Ezután a Bartók színházban folytatódik az ünnepség 11 órakor. Itt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes fog fellépni, majd átadják már említett Dunaújvárosért Díjat. Ezt az elismerést idén két személynek adományozta a közgyűlés: Szőke Istvánnak és Fejes Lászlónak. Az önkormányzati bejegyzésben a díjazottakról is írtak: Szőke István hosszú évek óta kiemelkedő, áldozatos munkát folytat városunk közbiztonsága javítása érdekében, nevéhez fűződik például a Közbiztonsági hónap rendezvénysorozatának megalapítása; Fejes László pedig jelentős alakítója volt Dunaújváros jelenlegi arculatának, és kimagasló érdemeket szerzett a kommunális szolgáltatások biztosításában; az iparkamara egyik alapítója és tiszteletbeli elnöke. Mindkét eseményre szeretettel várják a megemlékezőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában