Két héten keresztül

2023.10.11. 20:00

Fékezhetetlen jókedv a Vasvári héten (képgalériával)

A Vasvári Pál Általános Iskola diákjai nem nevezhetik unalmasnak az elmúlt tanítási napokat, hiszen a nagy népszerűségnek örvendő Vasvári héten számtalan izgalmas és szórakoztató program várta a fiatalokat.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Vasvári iskola

Bár az események a múlt héten kezdődtek, a Vasvári hét zárása még nem érkezett el. Az általános iskolában idén ugyanis rendhagyó módon két héten keresztül zajlanak a kavalkád programjai. Az első felvonás során, október 2-6. között a gyerekek egyebek mellett alkothattak, játszhattak, mozizhattak, és egy nagyszerű kutyás bemutatón is részt vehettek.

Fotó: Laczkó Izabella

Az első napon a hagyományokhoz híven diák és pedagógus, gyermek és felnőtt öltötte magára az iskola színeit, mindenki zöld-sárgában pompázott, ezzel fejezve ki az összetartozást. Ezt a színkombinációt viseli az iskola különleges, kétfejű kőkígyója is, amely a Vasvári hét kezdete óta tekereg az iskola épületénél. Az első napon a népmese napját is megünnepelték a diákok. Amíg az elsősöket Suplicz Mihály előadása varázsolta a mesék világába, a 2-3-4. osztályosok olyan játékos próbatételek megoldásával utazhattak a mesék birodalmába, mint a hétmérföldes csizmában futás vagy a tű keresése a szénakazalban.

Fotó: Laczkó Izabella

A második nap is a mesékről szólt. A nagyobbak igazi művészekké válhattak, hiszen legkedvesebb meséiket illusztrálhatták az iskola közösségi terében elhelyezett alkotóközpontban, a legkisebbeknek pedig meseváltóztak, amelynek során furfangos próbákat kellett kiállniuk. A játék alatt a végzős nyolcadikosok bújtak a mesehősök szerepébe.

Az állatok kerültek a főszerepbe az iskolahét harmadik napján. Szerdán az iskola jelképe, a kenguru fogadta az épületbe érkezőket, a csengőszót pedig állathangokra cserélték. A diákok emellett a nap folyamán nyílt Vasvári zoo-ba vihették kedvenc plüssállataikat, majd az így összegyűlt kollekcióból egy kiállítás is létrejött. Az állati programok itt nem értek véget, az 1-2. osztályosok számára ugyanis a Duna Dog Center Alapítvány tartott kutyás bemutatót, aminek a diákok is részesei lehettek, közben pedig a felelős állattartásról is tanulhattak.

Csütörtökön a 3-4. osztályos diákok egy remek könyvtári órán vehettek részt az intézmény könyvtárában, majd délután az iskola közössége családi mozizásra volt hivatalos, pénteken pedig október 6. alkalmából megemlékezést tartottak. Ezzel azonban nem ért véget a Vasvári hét, ezen a héten a kavalkád tovább folytatódik. Hétfőn a közösségi térben kialakított szépségszalonba várták a szépülni vágyókat, kedden pedig az 5-6-7. osztályok diákjai mérhették össze tudásukat az izgalmakkal teli vasváris vetélkedő során. A hét többi napján is ehhez hasonló parádés programok várják majd a tanulókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában