Képgalériával

2023.09.01. 17:45

Új névvel és egy óvodai csoporttal kezdődik a tanév az intézményben

Elérkezett az ősz, kezdődik az iskola, sikeresen megnyitotta a 2023/2024-es tanévet a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Szente Patrícia Andrea

Az évnyitón megjelenteket először Kovács István görögkatolikus parókus köszöntötte. Kiemelte, a remény központi szerepet kap az idei tanévben. Fontos ugyanis, hogy mind a szülőkben, mind pedig a diákokban és pedagógusokban is meglegyen a remény a jó, sikeres tanév iránt.

A parókus rövid imádságát követően Szóládi Zoltán, az intézmény igazgatója is üdvözölte az egybegyűlteket. Elmondta, az évnyitó alkalmával az iskola új névtáblájáról is jelképesen leránthatják a leplet, így az első tanítási napon az óvodások és a diákok hivatalosan is a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményének tagjaivá válnak. Az évnyitón ugyanis még a Gárdonyi iskola aulájában álltak a gyermekek, az első tanítási napon, azaz szeptember 1-jén viszont új fejezet nyílt, de a múltat semmiképp sem törlik el – jegyezte meg az igazgató.

A megnyitón nem csak a névváltásról, de a bővítésről is szó esett, hiszen az intézmény első és második szintjén épül az új óvoda, szépül az udvar is. Az intézményvezető ezután köszöntötte és bemutatta az új kollégákat is, akik szeptembertől az iskola és az óvoda pedagógusgárdáját erősítik.

Az igazgató beszédét követően az elsősök versekkel kedveskedtek a résztvevőknek, majd a nyolcadik osztályosok jelképes ajándékkal lepték meg az apróságokat. A gyerekeknek az első tanítási napon csak osztályfőnöki órákat tartottak, hétfőtől azonban kezdődik az igazi tanulás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában