Szemtelen szemtelő

2023.09.17. 09:00

Pofátlanul lerakta a bútorait a kulcsi fűtőmű mellé

Kulcson a Rákóczi utcában a sportpálya mögötti önkormányzati területre, a fűtőmű mellé ismeretlen elkövető hulladékot tett ki.

Török Tímea

A Rákóczi utca a település egyik főutcája, a mellette lévő terület természetesen nem szeméttelep, ezért oda hulladékot letenni nem lehet. Az önkormányzat szakemberei arra kérik a bútorok és ágybetétek eredeti tulajdonosát, hogy haladéktalanul javítsa ki a hibáját és vigye el legális szemétlerakó helyre a kihelyezett tárgyait. Ennek elmulasztása esetén az önkormányzat illetékesei feljelentést fognak kezdeményezni a hatóságoknál.

Pedig van lehetőség a hulladék legális elhelyezésre, akár ingyen is!

Kulcs térségében a Dunanett Kft. végzi a hulladék elszállítását. Lomtalanítást lehet kérni a vállalatnál évente egyszer, díjmentesen. A lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat gyűjtik össze és szállítják el évenként egyszer díjmentesen az előre egyeztetett időpontban. Az ügyfélszolgálat a 06-25/436-535-ös telefonszámon érhető el.

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás telephelyeire is lehet hulladékot szállítani és ingyenesen lerakni. Kulcshoz a dunaföldvári hulladékudvar van a legközelebb. A kapacitás és a nyitvatartás ügyében a 06-20/ 386-6159-es telefonszámon lehet érdeklődni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában