Könyvtári napok

2023.09.30. 19:09

Hány kőhossznyi az előszállási könyvtár kígyója, Jancsi

Körmendi Erzsébet

Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Az országos könyvtári napok keretében Az előszállási művelődési ház könyvtára is "hídépítővé" vált a szlogen mottójára: "A könyv híd, a könyvtár összeköt".

Október 2-án, hétfőn könyv- és könyvtártörténeti kvízjátékot hirdetnek, amelyben próbára teheti a tudását minden érdeklődő a könyvtárak és a könyvek, valamint a könyvnyomtatás történetéből. Október 2-án, kedden könyvturkáló lesz: a könyvtár előterében elhelyezett könyveket ingyen elviheti bárki. Október 3-án, szerdán Téged is vár a könyvtár! címmel bemutatják a látogatóknak a könyvtárat és könyvtári órákat is tartanak.

 Október 4-én, csütörtökön "Nálatok laknak-e állatok? mottóval szerveznek programokat. Például ezen a napon hirdetik ki Előszállás legMorzsább kutyája verseny eredményeit. Valamint lemérik azt is, hány kőhossznyi az előszállási könyvtár kígyója, Jancsi. 

Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Október 5-én, pénteken retro mesékkel kapcsolatos kvízjátékok és fejtörők várják a vendégeket Régi mesékre emlékszel-e még? címmel. 

Október 6-án, szombaton pedig arra buzdítanak mindenkit, hogy olvasson az egészségéért. Ennek a napnak a címe A könyv, mint gyógyító erő, amelynek részeként könyvajánlók és kiállítás is várja az érdeklődőket. KE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában