Remeklés

2023.09.17. 18:43

Fantasztikus DKSE tornászok, taroltak csapatban és egyéniben

A DKSE A jelű csapata nyerte a fővárosi Központi Tornacsarnokban a női tornászok szombati szuper csapatbajnokságát, az egyéni összetett versenyben pedig a szintén dunaújvárosi Czifra Bettina Lili diadalmaskodott, aki vasárnap a szerenkénti döntők során is két aranyérmet szerzett. Azonban a többi újvárosi tornász is számos dobogós helyet ért még el.

Gallai Péter

A szuper csapatbajnokság első két helyén a DKSE együttesei végeztek

Forrás: MATSZ/Freschli József

A női szuper csapatbajnokság versenykiírása ugyanaz volt, mint a férfiaknál, tehát együttesenként legalább egy felnőtt versenyzővel kellett rendelkeznie a keretknek, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított.

A tavaszi fordulóban DKSE A, DKSE B, és FTC volt az első három sorrendje a hölgyeknél. Ez pedig a mostani őszi etap alkalmával sem változott meg, az élen álló együttes, Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia összeállításban 291.200 ponttal győzött. Mögöttük a DKSE másik alakulata, Mayer Gréta, Mayer Eszter, Makai Lilla, Szíj Emese Ada révén 284.800 egységgel a dobogó második fokára állhatott fel, harmadikként pedig az FTC (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Peresztegi Nóra, Knight Anna, Szlifka Lilien) 278.400 ponttal végzett.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása alapján az országos bajnokság egyéni összetett versenyében szintén  dunaújvárosi elsőség született, Trenka János tanítványa, Czifra Bettina Lili végzett az első helyen (53.900), megelőzve ezzel a ferencvárosi Székely Zóját (52.500) és a háromszoros Európa-bajnok klubtársát, Kovács Zsófiát (51.400). Utóbbi egyébként  sérülés miatt kihagyta a legutóbbi, szombathelyi rendezésű világkupát.

Czifra Bettina Lili így értékelt a szövetség honlapján: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem életem első felnőtt egyéni összetett bajnoki címét. Jó verseny volt, elégedett vagyok a gyakorlatokkal, de tudom azt, hogy miben kell fejlődnöm.

Czifra Bettina Lili
Forrás: MATSZ/Freschli József

Az antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtti utolsó megmérettetés a férfi-női tornászok számára a vasárnapi országos bajnoksággal zárult, ahol a szerenkénti döntőket rendezték meg, szintén a Központi Tornacsarnokban. A sportolók tömött lelátók előtt mutatták be gyakorlataikat. 

A hölgyek ugráson kezdtek, itt Mayer Gréta, Székely Zója, Maráczi Fruzsina volt az első három sorrendje. Ezt követte a felemáskorlát, ahol az Eb-ezüstérmes Székely Zója nyakába került az aranyérem. Mögötte a korábbi sérülése miatt minden szeren könnyített gyakorlattal induló Kovács Zsófia állhatott a dobogó második fokára, míg dunaújvárosi klubtársai, Makai Lilla és Czifra Bettina Lili holtversenyben végeztek a harmadik helyen.

A felemáskorlát dobogója Fotó: MATSZ/Freschli József

Gerendán a szombati összetett országos bajnok Czifra javított, így végül győzött Kovács Zsófia és Mayer Gréta előtt. A hölgyek zárószere a talaj volt. Itt Czifra holtversenyben Mayer Grétával 12.800-zal  lett az első, Szilágyi Nikolett harmadikként fejezte be a versenyt.

Érmeseink mondták

Czifra Bettina Lili: – Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét versenynapon jól teljesítettem. Azért vegyes érzéseim vannak, mert ahol elindultam, ott nagyjából sikerült azt a teljesítményt hozni, amit vártam magamtól. Korláton volt egy pici hibám, de azt szerintem ki fogom tudni javítani a világbajnokságig. A gerenda jól sikerült, a talaj kissé pattogós volt, de nagyon örülök mindennek.

Mayer Gréta: – Eredményes két napot tudhatok magam mögött. Szombaton a gerenda és a talajgyakorlatommal voltam elégedett. Vasárnap gerendán volt egy kis bizonytalanság, viszont ugráson az első helyen tudtam végezni, aminek természetesen örülök.

 

Czifra Lili két egyéni elsőséget is szerzett 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában