Ezen a héten döntött a kormány a támogatás odaítéléséről

2023.07.19. 17:30

Nyolcvan millió forint a városnak

Nyolcvan millió forintot nyert el városunk önkormányzata a fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatására a TOP Plusz program keretében – erről számolt be közösségi oldalán dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője.

Molnár Emese

Mint az a bejegyzésből kiderül, a fenntartható városfejlesztés célterület alá tartozó városok (köztük Dunaújváros) pályázhattak a programban elkülönített keretösszegre a stratégiák megalapozására, Dunaújváros pedig a maximálisan igényelhető 80 millió forint támogatást nyerte el. 

Idén márciusban a kormány 59 millió forint többletforrást biztosított az önkormányzatnak arra, hogy meg tudja valósítani a Kandó Kálmán téri közlekedésbiztonsági fejlesztést
Fotó: Laczkó Izabella (archív)

A téma előzménye az, hogy a 2021-2027-es uniós pénzügyi ciklus forrásfelhasználása érdekében stratégiai dokumentumot kellett megalkotni előzetesen. Az önkormányzat a DV N Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt-vel közösen létre is hozta a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát (mint amilyen az Integrált Városfejlesztési Stratégia), amely tulajdonképpen egy részletes helyzetelemző-helyzetfeltáró dokumentum, amely alapjául szolgálhat minden későbbi pályázathoz. Szintén megalkották a területi finanszírozáshoz szükséges TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet (TVP). A Fejér Vármegyei Közgyűlés két ütemben tárgyalta ezeket (mivel pontosításokat, javításokat kért annak érdekében, hogy összhangban legyen a vármegyei területfejlesztési dokumentumokkal), majd tavaly júniusban jóvá is hagyta. A kormány a héten hozott döntést a támogatás odaítéléséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában