Duol.hu podcast

2023.07.21. 19:00

Nagy értéket látnak a Dunaferrben

Duol.hu

Véget érhet a Dunaferr kálváriája. A Liberty Steel komoly lehetőségeket lát a dunai vasműben, amely a térség kiemelt foglalkoztatóként több ezer család megélhetését biztosítja. Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő és Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára volt a Hír TV Napi Aktuális című műsorának vendége kedden este. A téma a Dunaferr reorganizációja volt. A beszélgetésben szóba került a vasmű helyzetének aktuális állása, de szót ejtettek a jövő nagyívű fejlesztései terveiről is.

Nemcsak a 4500 munkavállalót kell ilyenkor nézni, hanem a családjaikat és a beszállítókat is, azokat a vállalkozásokat, amelyek közvetlenül kiszolgálják a vasműt. Tehát ez egy tízezres nagyságrendű munkanélküliséget okozott volna, ami a térségben tragédiát okozott volna – mondta a műsorban dr. Mészáros Lajos, utalva arra, hogy mi forgott kockán a vasmű megmentésekor. Fábián Gergely pedig azt hangsúlyozta, hogy a Dunaferr-re nyertes vételi ajánlatot tevő indiai Liberty Steel céggel már két éve folyamatosan tárgyalt a kormány. A cég, mint mondta Nagy értéket lát a Dunaferrben és a munkavállalókban, a felhalmozódott szaktudásban.

Mai podcastünkben ezt a beszélgetést hallgathatják meg.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában