Alkotó- és kézművestábor

2023.06.25. 20:00

Tovább él a hagyomány – a gyerekek idén is a szabadban alkotnak

Több mint 20 éves múltra tekint vissza a Munkásművelődési Központ saját szervezésű alkotó- és kézművestábora, az Alkotás a szabadban. A június 19. és július 21. között zajló tábor minden héten más tematikával készül a gyerekek számára, és azok évről évre mindig hatalmas sikert aratnak.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Kováts Rózsa, az MMK ügyvezető igazgatója elmondta, idén kissé módosult a tábor konstrukciója: a létszámon kicsit szűkítettek, a főszerepet pedig maximálisan az alkotás, kreálás kapta. A napközis táborba így olyan, hatodik életévét betöltött ifjú alkotókat vártak, akik szívesen töltenek napi 2-4 órát új kreációk létrehozásával.

A tábor első, Világűr elnevezésű turnusán minden az univerzumról szólt. A gyerkőcök hétfőtől szerdáig kézműveskedtek, amely során festettek, vágtak, ragasztottak, speciális technikákat alkalmazva hoztak létre gyönyörű alkotásokat. Mindemellett játszva tehettek szert új ismeretekre az éppen aktuális témával kapcsolatban, hiszen csütörtökön egy ámulatba ejtő, a világegyetem érdekességeit összefoglaló előadással várták a táborozókat. A tanultakról pedig egy izgalmas vetélkedő alkalmával számot is adhattak.

Fotó: Laczkó Izabella

A csütörtöki nap azért is volt különleges, mert a Munkásművelődési Központba látogatott a Lara Mesék Társulat, amelynek tagjai hangszerbemutatót és örömzenélést tartott az ifjoncoknak. Az egész heti program után a péntek játékos, laza, levezető nap volt. Délelőtt a gyerekeknek hennát és csillámtetkót készítettek, majd az intézményben játékos, ügyességi csapatversenyek következtek, délután pedig vidám, hét záró vetélkedővel ért véget az ötnapos mulatság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában