Diplomaosztó

2023.06.30. 20:00

A DUE több mint kétszáz hallgatója tett sikeres záróvizsgát – képgalériával

Lelkiismeretes, kitartó munka kellett ahhoz, hogy végül az ország okleveles polgáraivá váljanak a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói. A céltudatos, éveken át tartó tanulás azonban meghozta a várt eredményt, hiszen a hallgatók a pénteki diplomaátadó ünnepségen átvehették munkájuk gyümölcsét.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Az ünnepség az elnökség 19 tagjának köszöntésével kezdődött. Az elnökségben többek között helyet foglalt Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, országgyűlési képviselő, dr. András István, az egyetem rektora, Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkár-helyettese, dr. Mészáros Lajos, országgyűlési képviselő, dr. Simon László, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, Benkó Marcell, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány főigazgatója, dr. Palotás Béla, a Dunaújvárosi Egyetem Professor Emeritusa, valamint dr. Móger Róbert, az ISD Dunaferr Zrt. HR és kormányzati kapcsolatok igazgatója, és a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány fejlesztési igazgatója.

Fotó: Laczkó Izabella

A diplomaátadó ünnepséget dr. András István rektor nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, idén 258 hallgató tett sikeres záróvizsgát, közülük 95 fő kiváló, 132 fő jó, 31 fő pedig közepes minősítést szerzett, valamint 4 külföldi, és 13 magyar hallgató vehetett át kitüntetéses oklevelet. Beszédében megemlítette nem csak a hallgatóknak, de mindenkinek egy nehéz, kihívásokkal teli időszakot kellett átvészelnie, de az egyetemisták így is helytálltak, és az akadályok ellenére is eredményesen zárták tanulmányaikat. Kiemelte emellett az intézmény 2023-as vívmányait, az oktatási, valamint kutatás-fejlesztési-innovációs területen megjelent újdonságokat, valamint az egyetem jövőbeli céljait is, amelyek között szerepel a technikum hazai és nemzetközi szintű elismerése, valamint az egyetem főépületének felújítása is.

A köszöntőbeszédet követően a Móricz Zsigmond Általános Iskola kórusának előadása következett, Fazekas Andrea vezénylésével, majd Süli János, országgyűlési képviselő is üdvözölte a jelenlévőket. Beszédében elmondta, milyen fontos, hogy ebben a bizonytalan, gyorsan változó világban olyan alkalmazkodásra képes emberekre van szükség, mint a DUE hallgatói, végzősei.

Fotó: Laczkó Izabella

Ezután következett a fogadalomtétel, majd pedig a diplomák átadása, melyeket a rektor, és az intézetigazgatók nyújtottak át a végzős hallgatóknak. Ezt követően köszöntötték a kiemelt ösztöndíjban részesült sportolókat, és átadták a Dunaújvárosi Egyetemért díjat, amelyet Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős helyettes államtitkár kapta, aki szintén szólt a végzős hallgatókhoz. Elmondta, a végzős egyetemisták számára most életük egyik legizgalmasabb korszaka kezdődik, hiszen belépnek a munka világába. Tanulmányaik azonban ezzel nem érnek véget, hiszen a rapid fejlődés, változás hatására naprakészen kell majd tartaniuk tudásukat.

Az ünnepségen ezután átadták a Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára címet, amit Kádár-Csoboth Péter az IFUA Horváth & Partners principálisa vehetett át, valamint a Címzetes Egyetemi Docens címet, amelyet dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő kapta. Továbbá az Elismerő okleveleket, a Fejér Vármegyei Mérnöki Kamara Szakdolgozat Díját, és az emléklapokat is átadták, a diplomaátadó ünnepséget pedig az ősi szakok himnuszaival, majd pedig a Szózattal zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában