Szalaggal a boldog anyukáért

2023.05.28. 20:00

Merj segítséget kérni egy sorstársadtól!

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Anna Mathur pszichoterapeuta és bestseller-író Instagram posztja hatalmas sikert ért el a brit szigetországban. A bejegyzés mozgalmat indított, amelynek az a lényege, hogy köss egy szalagot a táskádra vagy a babakocsira, jelezve, hogy nyitott vagy, és hozzád bátran fordulhatnak sorstársaid.

Hányszor fordult elő, hogy kisgyerekkel vagy úton, de összecsapnak a fejed felett a hullámok és csak olyan egyértelmű dolgot nem viszel magaddal, mint például a pelenka, vagy zsebkendő. Vagy csak rossz napod van és valakinek elmondanád, de a társaságodban a kicsi és a még kisebb gyermekeddel ezt senkivel nem tudod megosztani? Kihez lehet ilyen helyzetben fordulni?

Anna Mathur pszichoterapeuta és író, Instagram-oldalán jelenleg körülbelül 189 ezer követője van. Célja, hogy támogassa az anyákat az anyaság során, közben pedig megosztja személyes és szakmai tapasztalatait egyaránt. A szalagos mozgalmat, The Mum Ribbon Movement névvel Anna indította útjára. A mozgalom lényege, hogy egy szalagot kell a táskádra vagy a babakocsira kötni, ezzel jelezheted más anyáknak, hogy szívesen segítesz nekik, ha kell – legyen szó egy ölelésről, egy beszélgetésről vagy csak egy tiszta pelenkáról.

Bármilyen színű szalagot lehet használni, az is jó lesz, ami a táskád mélyén kallódott eddig, a lényeg ugyanaz: a szövetdarab jelzi, hogy a viselője nyitott a kedves szavakra és támogatásra, vagy képes kedves szavakat és támogatást nyújtani másoknak.

Anna szerint egyértelmű, hogy van igény a mozgalomra, mert a posztjára néhány óra leforgása alatt több ezren reagáltak, valamint több száz üzenetet és választ kapott olyanoktól, aki támogatják az ötletet.

„A bejegyzés nyomán szalagokat kötnek a táskákra szerte az országban. Üzletek és kávézók jelentkeztek, és ígéretet tesznek arra, hogy szalagokat kínálnak, babacsoportok osztják meg a kezdeményezésünket. Őszintén hiszem, hogy a szalagok segíthetnek gördülékenyebbé tenni azokat a kínos és bizonytalan helyzeteket, amikor valakihez közeledünk, hogy felajánljuk a támogatásunkat. Ki tudja, milyen beszélgetések és kapcsolatok alakulhatnak ki?” – mondta az ötletgazda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában