Próbatétel

2023.05.18. 12:00

Hét fogvatartott érettségi vizsgázik Mélykúton

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet első alkalommal biztosított helyszínt és lehetőséget a mélykúti objektumban arra, hogy az érettségiző fogvatartottak, kihelyezett vizsgáztatás keretében kezdhessék meg írásbeli vizsgáikat a börtön falain belül – olvasható a intézet hivatalos közleményében.

Szabó Szabolcs

Érettségizők a mélykúti objektumban

Fotó: bv.gov.hu

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium közreműködésével összesen heten (5 nő és 2 férfi) fogvatartott kezdte meg írásbeli érettségi vizsgáját május 8-án, magyar nyelv és irodalom tantárgyakból az objektum tantermeiben. A matematika, a történelem és az angol nyelv után május 18-án, csütörtökön a választott tantárgyból, földrajzból jeleskedhetnek a fogvatartottak és adhatnak számot megszerzett tudásukról.

Összesen 11 fogvatartott 4 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy tanulni fog és érettségi bizonyítványt szerez, akik közül hárman már szabadultak, egy fogvatartott pedig időközben másik intézetbe került. Természetesen a vizsgán való részvétel számukra is biztosított, amennyiben élnek azzal a nagyszerű lehetőséggel, hogy az adott intézetben, vagy szabad emberként a vizsgára visszatérve kézhez kaphatják okleveleiket.

Nagy az izgalom, hiszen az érettségi bizonyítvány megszerzése a bizonyíték arra, hogy elindultak a reintegráció útján, amelynek a végén elismerést kaphatnak a család, a lakókörnyezet és a társadalom részéről.

A szóbeli vizsgán, június 26-án 7 fős bizottság előtt bizonyíthatnak, amikor a nap végén kiderül, hogy a befektetett munka, a tanulásra fordított értékes idő meghozta-e azt az eredményt, amit négy évvel ezelőtt célként tűztek ki maguk elé - áll az A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet összegzésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában