Sportágválasztó

2023.05.11. 17:30

A mozgás legyen örömteli, jelentsen sikerélményt a gyereknek

Török Tímea

Fotó: LI

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében május 11-én délelőtt rendezték meg a hagyományosnak számító sportágválasztót. Az iskola igazgatója, Farkas Márta invitálta lapunkat az eseményre.

Összesen nyolc állomáson ismerkedhettek a diákok a különböző sportokkal. Jelen voltak a kajak-kenu, jégkorong, zumba, karate, lábtoll, thai box és a jiu jitsu képviselői is. Minden állomáson a bemutatók mellett a sportág kipróbálására is lehetőség volt, hogy aktív tapasztalást, igazi sportélményt kapjanak a gyerekek. A program szervezője ezúttal is az ötletadó Tóth Adrienn tanítónő volt.

– Több éve onnan jött az ötlet, hogy fontosnak tartom a testmozgást, magam is szeretek sportolni. Véleményem szerint az ilyen közvetlen tapasztalatok –mint a sportágválasztó nap is – pozitív irányba befolyásolják a sporthoz való viszonyulást. Nagy szükség van a mozgásra, hiszen naponta több órát is eltöltenek a gyerekek a képernyők előtt. E bemutatóknak nem az a célja, hogy élsportoló, olimpikon váljon a gyerekekből, inkább, hogy sikerélménnyel, örömmel mozogjanak. Számos történet bizonyítja, hogy több, az adott sportággal az iskolában megismerkedő fiatal a későbbiekben csatlakozott a bemutatkozó sportegyesülethez vagy szakosztályhoz. Egyébként idén volt eddig a legtöbb sportág jelen egyszerre az iskolánkban – mondta el Tóth Adrienn, szervező.

A boldog gyerekarcokat figyelve úgy láttuk, hogy biztosan nagyszerű élményekkel gazdagodtak a mai sportágválasztó program után a Szabó Magda iskola diákjai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában