2 Sziget túra

2023.04.22. 15:30

Mosolygós, napsütéses túra volt, szigettől szigetig - galériával

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Közel félszázan vettek részt szombaton délelőtt a Jövő Új-Városért Egyesület – JUVE által hagyományteremtő szándékkal életre hívott 2 Sziget túrán. Az egyesület „Sportolj Dunaújváros!” programsorozatának keretében a szervezők 10 óra előtt a Szalki-sziget szabadtéri színpadához várták a kirándulókat. A túrázáshoz, a nordic walking sportág kipróbálásához kiváló, napsütéses idő sokakat a szabadba csábított. A lelkes mezőny fő bázisát a rácalmási és a dunaújvárosi nordic walking közösség adta, ám érkezett még erősítés Székesfehérvárról, Budapestről, Nagyvenyimről, sőt egy kisebb csapat Kalocsáról is. 

A közös, zenés bemelegítés után a túrázók átkelve a zsiliphídon indultak el Rácalmás felé. A 2 Sziget túra végcélja a rácalmási Nagy-szigetre vezető Kis-Duna híd volt, ezt követően pedig a közeli Almási Szalon udvarán frissítők, szendvicsek és tombolasorsolás is várta a megfáradt vándorokat. A JUVE sportos kínálata május 20-án folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában