Közélet

2023.04.06. 09:00

Kulcs működésre szánja a támogatást - galériával

Kedden délután két szerződés aláírására került sor: Kulcs 50 millió forint, Adony pedig 250 millió forint támogatásban részesülhetett.

T. T./M. E.

Jobb Gyula, Kulcs polgármestere köszönettel szólt a támogatásért

Fotó: Laczkó Izabella

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője kedden délután Kulcsra, a polgármesteri hivatalba látogatott, ahol Jobb Gyula, a település polgármestere köszöntötte őket. A találkozó azért jött létre, mert aláírtak egy megállapodást, amiben rögzítették, hogy a vármegyei önkormányzat a különleges gazdasági övezet bevételi forrásaiból 50 millió forint támogatást nyújt a településnek. Dr. Molnár Krisztián elmondta, az 50 millió forintot működési célokra fordítja az önkormányzat. Szólt arról is, hogy a beérkezett pályázat pozitív elbírálásában hathatósan közreműködött dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő is, valamint hangsúlyozta, hogy a soron következő, szeptemberi támogatás során a település ennek az összegnek majd a többszörösét kapja a különleges gazdasági övezetből befolyt bevételekből. 

Jobb Gyula polgármester köszönettel szólt a támogatásért. A pályázattal kapcsolatban kifejtette, hogy az ugrásszerűen megnövekedett lakosságszám rendkívüli feladatok elé állította a települést. Több olyan nagyberuházás van folyamatban a vármegye és a kormányzat segítségével, amely a lakosság ellátását biztonságosan meg tudja majd oldani. Az aktuálisan megítélt támogatás az épülő új bölcsőde berendezését, humánerőforrás-igényét segíti, amely egyben az óvoda befogadóképesség-növekedését is jelenti a kulcsi családok érdekében, továbbá támogatja a polgármesteri hivatal és a könyvtár napi működési költségeit is.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában