Már nem sok választása maradt

2023.03.13. 16:47

Szabó Zsolt ismét pártot váltott, átült a DK-ba: újra más a politika

A nap híre egyértelműen az, hogy Szabó Zsolt ismét átigazolt egy másik párthoz, ezúttal a Demokratikus Koalícióban látja a jövőjét, vagy ahogy ő fogalmazott, „az egyetlen reményt egy olyan Magyarországra, ahol mindenki megkapja a lehetőséget a tisztességes megélhetésre és az életben való boldogulásra”.

duol.hu

Fotó: DH

Ez a megfogalmazás azért igen erős mondat abból a szempontból, hogy éppen a DK vezette Gyurcsány Ferenc idejében küzdött az ország a túlélésért, a katasztrófa szélén álltunk. Részben az a helyzetkép, részben a közélet megújításának szándéka hívta életre 2009-ben a Lehet Más a Politika (LMP) pártot, amelynek alapító tagja is volt Szabó Zsolt. Akkoriban még főiskolás hallgató volt, így azért neki is emlékeznie kellene azokra a nehéz időkre. Nem tartott sokáig az LMP-s érája, 2013-ban már új szervezetet alakítottak a pártból kivált társaival, ez lett a Párbeszéd Magyarországért (PM). Egészen mostanáig, közel tíz évig a PM-ben politizált. Gondolhatnánk, hogy megtalálta ebben a pártban az általa képviselni kívánt értékrendet.  A legutóbbi országgyűlési választás azonban rávilágított arra, hogy a PM már a továbbiakban nem biztosít számára "tisztességes megélhetést". A nagy összefogás nem sikerült, átlátott ezen a választópolgárok többsége. Azóta eltelt lassan egy év, megy a "nagy útkeresés" az ellenzéki oldalon, amely folyamatban egyre több pártot szalámizva le a Demokratikus Koalíció (DK), az ellenzéki pártok vezető tisztségviselőit megkörnyékezve. Talán ez is közrejátszott a jelenleg dunaújvárosi alpolgármesterként és a PM-ben elnökségi tagként regnáló Szabó Zsolt újabb párt-váltásában. Így élő példáját láthatjuk annak, hogy egy kommunista utódpárt miként kebelezi be egykori szövetségeseit. Hogy meddig marad itt Szabó Zsolt, nem tudni, de nem is maradt már sok választása.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában