Elismerés

2023.03.15. 09:08

Pintér Sándor kitüntette a dunaújvárosi tűzoltó ezredest, Molnár Józsefet

A belügyminiszter a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta Molnár József tűzoltó alezredesnek, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének- tájékoztat a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

duol.hu

Fotó: Belügyminisztérium

Molnár József tűzoltó alezredes 1985. augusztus 1-jén kezdte hivatásos tűzoltói szolgálatát a Fejér Megyei Tűzoltó-parancsnokságon. Hosszú életpályája során nagyon sok esetben tett tanúbizonyságot helytállásáról, kitartásáról, elhivatottságáról. Szolgálatát az állampolgárok biztonsága iránt érzett felelősség és elkötelezettség jellemzi.  A 37 éves szolgálati ideje alatt több alkalommal részesült dicséretben és jutalomban feladatainak példamutató teljesítéséért. 2011-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításban, valamint a mentés során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül belügyminiszteri elismerésben részesült. Hivatása iránti elkötelezettségét tükrözi, hogy hivatásos szolgálatának kezdete óta figyelemmel kíséri és segíti az önkéntes és létesítményi tűzoltók munkáját, 2016. óta a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke. Elméleti tudása kiemelkedő, feladatait mindig a legnagyobb gondossággal, odafigyeléssel végzi, szakmai elhivatottsága példaként állítható a fiatal nemzedék elé.

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen. 

 

Fotó: Belügyminisztérium

Előléptetések ismertetése és elismerések átadása is a része volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésének, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott a szervezet március 13-án.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért 2023. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó alezredessé Takácsné Varga Marianna tűzoltó őrnagyot, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában