Újabb partnerség

2023.02.20. 19:00

Magyar-Srí Lanka-i együttműködési megállapodás született

Őexcellenciája Rohan Nanayakkara Magyarország Srí Lanka-i tiszteletbeli konzulja ismét ellátogatott a Dunaújvárosi Egyetemre.

duol.hu

(forrás: Szerdahelyi Éva - DUE)

2023. február 14-én Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes, valamint Szabó István nukleáris és nemzetközi főigazgató immár második alkalommal látta vendégül a Dunaújvárosi Egyetemen Őexcellenciája Rohan Nanayakkara konzul urat és kíséretét.

Konzul úr 2022 májusában járt először egyetemünkön, hogy megismerkedjen a Dunaújvárosi Egyetem képzéskínálatával, az intézmény nemzetközi fejlesztésének irányaival és eredményeivel, valamint a külföldi hallgatók számára elérhető ösztöndíjprogramokkal.

(Dr. habil Balázs László oktatási rektorhelyettes és Őexcellenciája Rohan Nanayakkara konzul írták alá az oktatái együttműködési megállapodást – forrás: Szerdahelyi Éva - DUE)

A mostani látogatás célja a magyar-Srí Lanka-i oktatási kapcsolatok erősítése volt. Őexcellenciája Rohan Nanayakkara ismét biztosította a Dunaújvárosi Egyetem vezetőségét, hogy Magyarország tiszteletbeli konzuljaként minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minél több Srí Lanka-i fiatal válassza egyetemi tanulmányai megvalósításához Magyarországot, és azon belül a Dunaújvárosi Egyetemet. Ennek megerősítésére a találkozó keretében oktatási együttműködési megállapodás került aláírásra.

Konzul úr és rektorhelyettes úr egyaránt kifejezték az együttműködés iránti elköteleződésüket, és abbéli reményüket, hogy egyre több hallgató érkezzen Srí Lankából és környező országokból a Dunaújvárosi Egyetemre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában