Pantaleon

2023.01.27. 08:00

Béres Andreát nevezték ki Szent Pantaleon Kórház vezető ápolójának

Ez évtől új munkatárs segíti az ápolási igazgató munkáját, mivel a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház vezető ápolója, dr. Juhászné Bordács Veronika nyugdíjba vonult, aki nem szakadt el teljes mértékben kórháztól, más munkakörben folytatja 42 éve tartó pályafutását. A vezető ápolói feladatokat Béres Andrea, a fül-orr-gégészeti osztály korábbi főnővére vette át.

duol.hu

Forrás: pantaleon

Dr. Juhászné Bordács Veronika 1980-ban kezdett dolgozni az intézményben, munkáját a belgyógyászati osztályon kezdte általános ápolóként, ezt követően 1996-tól a fül-orr-gégészeti osztály főnővéri teendőit látta el. 2008-ban a kórház vezető ápolói pályázatán sikeresen pályázott, ebben a munkakörben 2022 decemberéig dolgozott. Vezető ápolóként az ápolási igazgató irányítása alatt, az ő munkáját segítve, az egész intézményre kiterjesztette, átlátta a kórház működésének minden szegmensét. Ismerte, támogatta a szakmai működést és struktúrát. Jó kapcsolatot ápolt a külső felügyeleti szervekkel, sok esetben képviselte az intézményt az ellenőrzéseken. Kompromisszum-készségének köszönhetően könnyen szót értett a betegekkel, a hozzátartozókkal és a munkatársakkal. Sokszor képviselte a kórházat megyei rendezvényeken, továbbképzések szervezésében vett részt. 2011 óta a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezet általános alelnöke. 2017-ben a Magyar Ápolási Egyesület Országos Vezetőségétől elismerő díszoklevelet vehetett át kimagasló szakmai és egyesületi munkásságáért. 2019-ben a kórház legnívósabb elismerésével, a Szent Pantaleon Emlékéremmel jutalmazták. A következő évben a MESZK országos elismerésként „MESZK-ért 2020-díjat” adományozott számára.

Béres Andrea 1999-ben ápolónőként kezdett dolgozni a kórház fül-orr-gégészeti osztályán. Munka mellett a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán szerzett diplomát 2005-ben. 2008 januárjában kapott megbízást a fül-orr-gégészeti osztály főnővéri feladatainak ellátására. 2014-ben egészségügyi gyakorlatvezetői képesítést szerzett. Osztályvezető főnővéri teendői mellett 2014-2018-ig a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolában tanította az ápolás szakmát. Nagy teherbírású, aki feladatait pontosan, precízen végzi. Osztályvezető főnővéri működése alatt a fül-orr-gégészeti osztály részére a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség 2018-ban „Családbarát Kórházi Osztály 2018” címet, 2019-ben Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése „Dunaújvárosért-díjat” adományozott. Ő maga 2020-ban a „Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója” elismerésben részesült.

A COVID járvány ideje alatt nagymértékben segítette az ápolási igazgatóság munkáját, mely támogató tevékenységét január 1-jétől vezető ápolói minőségében folytatja.

Ezúton is köszönjük munkájukat, további sikereket, jó egészséget kívánunk!

Forrás: www.pantaleon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában