Állatvédelem

2022.12.30. 19:00

Százezernél több gyerek az állatok védelméért

MTI

Rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott az állatvédelmi témahét iránt; a programnak köszönhetően közel 1200 oktatási intézményből több mint 130 ezer gyermek tanulhatott az állatok világáról és a felelős állattartásról – közölte az Igazságügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel. 

A tárca a közleményében azt írta: az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezi az állatvédelmi témahetet október 2. és 15. között. Az oktatási intézmények 2023. év elejétől már regisztrálhatnak a programra. 

Az oktatás mellett izgalmas progra­mokat szerveztek

Kiemelték, a tantermekben és külső helyszíneken megrendezett program egyedülálló közoktatási kezdeményezés volt, hiszen eddig nem volt példa olyan országos, egy hetet felölelő programra, amelynek köszönhetően nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre. A pedagógusok és civil szervezetek részvételével az oktatás az óvodás, általános iskolás, valamint középiskolás korosztályra fókuszált. MTI 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában