Ovi Foci Kupa

2022.12.06. 10:00

Mindent beleadtak a játékba, végül huszonegy góllal a kulcsi óvodások nyerték a vándorkupát

Az Ovi Foci Kupa idei utolsó fordulóját rendezték meg hétfőn. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyermek- és ifjúsági bizottsága, valamint a Dunaújvárosi Óvoda által szervezett programnak ezúttal a Gárdonyi-iskola tornaterme adott otthont.

Molnár Emese

Lelkesen és elszántan küzdöttek a gyerekek a pályán

Nemcsak a helyszín volt új, hanem a lebonyolítás is eltért az eddigiektől. Általában úgy zajlik egy ilyen forduló, hogy valamely helyi óvoda sportpályáján játsszák a mérkőzéseket, és mellette többállomásos ügyességi feladatokat teljesíthetnek a gyerekek. Most csak a foci kapta a főszerepet, a tornaterem két félpályáján zajlottak a küzdelmes meccsek. 

Gyenes Józsefné óvodavezető megmutatta, hogy mi is a kupa tétje Fotó: Laczkó Izabella 

Látva a kicsik elszánt tekintetét, kétség sem lehetett afelől, hogy tényleg mindent beleadtak a játékba. Nem csoda, hiszen komoly volt a tét: ezen harmadik forduló után dőlt el, hogy ki viheti haza a vándorserleget. Összesen tizennégy óvodai csapat érkezett a hétfői találkozóra, köztük három a szomszédos településekről, Rácalmáról, Kulcsról és Baracsról, a többi pedig a Dunaújvárosi Óvoda tagintézménye. 

Összesen tizennégy ovis csoport vett részt a bajnokságban

Az a csapat lehetett a kupagyőztes, amely az összesített eredmények alapján a legtöbb gólt rúgta. Ezt a címet idén a kulcsi óvodások nyerték el, akik huszonegyszer találtak be az ellenfelek kapujába. A második helyen a Margaréta tagóvoda apróságai végeztek, tizenhárom lőtt góllal, amíg a harmadikok a Napsugár tagóvoda fiataljai lettek, tizenkét góllal. A többiek a negyedik helyen végeztek, így mindenki éremmel térhetett haza. 

A támogatóknak köszönhetően most is pizzával, üdítővel és gyümölccsel vendégelték meg a gyerekeket. Meglátogatta őket a Mikulás is, aki csokival ajándékozta meg őket, a házigazda Gárdonyi-iskola pedig lufikkal és könyvjelzőkkel kedveskedett nekik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában