Tíz feladatból állt a középiskolásoknak szervezett sportos viadal

2022.11.17. 14:00

A Rudasé a vándorserleg

A Válts győzelemre! jelmondat égisze alatt egy játékos versenyre hívta a város középiskolásait a Jövő Új-Városáért Egyesület szerdán.

Molnár Emese

Dr. Mészáros Lajos a mindennapi mozgás fontosságát emelte ki

Fotó: LI

Az egyesület több célkitűzést fogalmazott meg, amelyet képviselni és segíteni kíván. Ezek közül az egyik az egészséges életmód, a sport, a mozgás népszerűsítése. Erre egy sorozatot állítottak össze Sportolj Dunaújváros! elnevezéssel, amelynek keretében szeptemberben a helyi óvodásokat hívták egy könnyed futásra és játékos délelőttre, aztán a közelmúltban az általános iskolásoknak tartottak sorversenyt a Dunaferr Technikum Apáczai Csere János utcai tagiskolájának tornatermében. Szerdán reggel ugyancsak ezen a helyszínen készülődött több középiskolás csapat, az egyesület ezúttal őket csalta a pályára, hogy egy izgalmas versenylehetőséget biztosíthassanak számukra is. Mindezekről Bóna Tibor, a JÚVE elnökségi tagja beszélt a megnyitóünnepségen. Elöljáróban vázolta, hogy idén még egy hasonló rendezvényük lesz, mégpedig december 3-án egy Mikulás-futást szerveznek. 

A közös bemelegítés után kezdetét vette a középiskolás csapatok közötti játékos megmérettetés Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő
Fotós: LI

Örömmel látta dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője, aki az egyesület egyik alapító tagja is, hogy ilyen szép számban jöttek el a rendezvényre a tanulók. Köszöntőjében az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet, amely nemcsak a versenyszerű sportolásban nyilvánul meg elsődlegesen, már a napi szintű mozgás is jótékony hatással van szervezetünkre. 

A rendezvényt Piros Mariann, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kancellárja nyitotta meg, aki kiemelte, számukra is fontos a mozgás, a közösségépítés, hogy az együtt töltött idő minél hasznosabban teljen. Ezt követően közösen bemelegítettek a résztvevők Hrozik Edit vezényletével, majd kezdődhetett a küzdelem. Hét iskola csapata indult a megmérettetésen (Bánki, Dunaferr, Hild, kereskedelmi, Lorántffy, Pannon, Rudas). Összesen tíz feladatsort kellett teljesíteniük. A vidám hangulatú csatározást még egy előadás is színesítette a környezettudatosság jegyében. A végén pedig a Rudas csapata nyerte el a viadal vándorserlegét.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában