Hajnali meglepetés

2022.10.03. 20:00

Vadasparkká alakult Dunaújváros központja

Vajon csak eltévedt a városban tekergő vadállat vagy már helyinek számít?

duol.hu

Fotó: Varga Norbert

Szerda hajnalban kapták lencsevégre a Dózsa mozi környékén őgyelgő róka komát. Nem tudni mit keresett az említett helyen, de talán pont úgy meglepődött a hirtelen felbukkanó paparazzin, mint maga a fotós, aki vélhetően épp munkába igyekezett.

A közösségi oldalon megosztott képeket érdekességnek szánta, de áramlottak a kommentek. Meglepően sokan tartották aranyosnak a rókát, és nem találtak ellenvetést abban, hogy “így” növekszik a város lélekszáma. Volt, aki a város rókájának ajánlotta, a szemfülesebbje szerint, csak a Foxpost automatát kereshette, írja a feol.hu

Néhányukat azért az is érdekelte, hogy nem támadta-e meg a fotót készítőt, vagy éppen, mennyire volt barátságos?

Mások jelezték, hogy többször is összefutottak már a példánnyal és nemhogy nem bánt, de egyenesen félénk. Akadt, aki a róka és fajtársai jelenlétével a városi patkány kérdést látta megoldottnak egy csapásra.

Az elmúlt hetekben többször is írtunk a rókák jelenlétéről, igaz többségében a falvakat érintettük, de mint kiderült, akadnak igazi urbánus beállítottságúak is. 

 

Varga Norbert fotóján látható, hogy egy róka a Dunaújvárosi Kempingben kihelyezett asztalokat veszi szemügyre, minden bizonnyal élelem után kutatva: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában