DUE-infó

2022.10.20. 18:00

Nemzeti Tehetségprogram a Dunaújvárosi Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetem 2022-ben is pályázatot nyert a Nemzeti Tehetségprogram keretében.

duol.hu

Az Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása csoportban NTP-INNOV-22-0164 számon „Tehetségfejlesztés kockáknak, avagy az intelligens látás” címen indít az Egyetem egy éves tehetséggondozó programot, olvasható az uniduna.hu-n.

A programra olyan középiskolás tanulók és egyetemi hallgatók jelentkezhetnek, akiket érdekel az informatika, a robot-technológia. A program résztvevői 60 órás képzést kapnak a mesterséges intelligenciával támogatott alakfelismerés, az intelligens látás témakörében. A képzéshez szükséges eszközöket az Egyetem biztosítja.

A képzés 2023. februárjában kezdődik. A résztvevők a képzés végén egy olyan hardver-szoftver eszközt építenek, amely alakfelismerés segítségével tud vezényelni egy robotot. A Dunaújvárosi Egyetemmel párhuzamosan a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán (Szerbia) hasonló képzés valósul meg.

A tehetséges hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem kutatási programjaiba is bevonjuk.

Dr. Király Zoltán (a projekt szakmai koordinátora)

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában