Több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés

2022.10.12. 09:00

Mentőszervezetek kaptak utánfutókat

Összesen százhúsz, személygépjárművel vontatható utánfutót vehettek át október elején a járási és települési mentőszervezetek a katasztrófavédelem Ferihegyi úti raktárbázisán. A több mint bruttó 62 millió forintos beszerzés az „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében valósult meg.

Molnár Emese

Fotó: Shutterstock

Mint arról a Fejér Megyei Katasztrófavédelem beszámolt, az új terepjáró, személy- és teherszállításra alkalmas gépjárművek, utánfutók beszerzése kiemelten fontos célja a projektnek, hiszen ezekkel az eszközökkel nehéz terepviszonyok között is biztosítható a mentőegységek gyors kiérkezése, a speciális mentőeszközök, berendezések mozgatása, mindezzel csökkenthető a károk mértéke, és miután a beavatkozó szervezetek rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, a földrajzilag legkedvezőbb elhelyezkedésűt lehet szükség esetén riasztani. Fejér megyéből egy-egy utánfutót vehetett át a lajoskomáromi, a pentelei, a fehérvári, a pázmándi és a velencei önkéntes tűzoltó-egyesület, valamint az ercsi polgárőr-egyesület. 

Vezető képünk illusztráció. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában