Konferencia és technológiai bemutató

2022.10.13. 07:00

A jelen és a jövő közlekedése okosan

Első alkalommal, éppen Dunaújvárosban rendezi meg péntek délelőtt a Technológiai és Ipari Minisztérium a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökséggel karöltve „A jelen és jövő közlekedése okosan” elnevezésű konferenciát és a kapcsolódó technológiai bemutatót.

Balla Tibor

Az Autó Máté Kft. elkötelezett a dekarbonizáció mellett, már 2019-ben telepített szalonja mellé elektromosautó-töltőt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A konferencia fővédnöki tisztét prof. dr. Palkovics László Technológiai és ipari miniszter vállalta (aki előadást is tart majd), házigazdája az Autó Máté Kft., szakmai partnere pedig az Autós Nagykoalíció lesz. A HUMDA Zrt. lényegében összefogja a terület hazai képviselőit, kutatóit, szakembereit, azokat a nemzetközi és hazai cégeket, amelyek közös célja a közlekedés dekarbonizációjának előremozdítása, költségeinek csökkentése és az ellátási infrastruktúra aktuális kihívásokhoz való illesztése. 
 

A konferencia igyekszik összehozni az ország vezető tudományos műszaki programjainak szakembereit, lehetőséget ad a széles körű szakmai információcserére az alkalmazott műszaki tudományok területein, a résztvevők beszámolhatnak a legújabb eredmények és technológiák alkalmazásáról, amelyek a modern, fenntartható közlekedés jövőjét biztosítják. Ez a kiemelt fontosságú esemény kiváló lehetőség a feltörekvő technológiák és irányok megismertetésére, az előadóknak alkalmuk nyílik bemutatni eredményeiket, illetve az ipari kihívásokra kidolgozott megoldásaikat. 
 

Az autóipar jelene és a fejlődés útja a mobilitásban, illetve ennek vetületei a közép- és felsőoktatásban címmel kerek­asztal-beszélgetést tartanak. Ezen a miniszter mellett részt vesz Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, Weingartner Balázs a HUMDA Zrt. elnöke, dr. Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem dékánja, dr. Őri Péter, a Széchenyi István Egyetem járműipari szakértője, Bári Gergely, a Humda Lab Kft. ügyvezetője, Piri András, az Inter Cars üzletág vezetője és ifj. Máté Márton, az Autó Máté Kft. ügyvezetője. Az eseményt technológiai és egyetemi bemutatók színesítik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában