Dunaújváros

2022.08.02. 16:00

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester keddre

A gazdasági bizottság augusztus 1-jén kelt indítványában kezdeményezte a közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a testület soron következő rendes üléséig nem halasztható, a közgyűlés döntését igénylő ügyekben. Pintér Tamás polgármester augusztus 2-ára össze is hívta a rendkívüli ülést, melyen három napirendi pontot tárgyaltak.

Brousil Csaba

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Nyolc képviselő volt jelen, a testület határozatképes volt. Betegség miatt maradt távol Mészáros László, aki Lőrinczi Konrád időközi választási győzelme után kompenzációs listáról került be a közgyűlésbe, a Fidesz frakciójába. Esküjét a szeptemberi rendes ülésen teszi majd le.

A közgyűlés, mint munkáltató a döntésével hozzájárult a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros igazgatója, Varga Anna Éva magasabb vezetői megbízásának, és határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyának 2022. augusztus 7. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez. A testület egyidejűleg a gazdasági igazgatóhelyettest bízza meg augusztus 8. napjától 2022. szeptember 30. napjáig, Vida Dóra magasabb vezetői megbízása megkezdéséig. 

Az önkormányzat az idei augusztus 20-i rendezvényekre ajánlattételi felhívásokat tett közzé, melyeknek nyertes ajánlattevőinek kiválasztásáról határozataiban döntött. Ezeknek a határozatoknak a 2. pontjában a beszerzések értékének bruttó megnevezése jelentek meg tévesen: a határozatban a nettó érték lett feltüntetve az áfa megjelölése nélkül. A rendkívüli közgyűlésen elfogadott módosító javaslat a „bruttó” kifejezés „nettó”-ra javította. Továbbá Pintér Tamás bejelentette, hogy számos városlakó kérésének engedve az önkormányzat idén augusztus 20-án nem rendezi meg a tűzijátékot. Az erre elkülönített összeget szociális célokra fordítják majd, ennek részleteiről később adnak tájékoztatást.

A képviselő testület döntésével a Pentelei Szent Pantaleimon Alapítvány 2016 alapítvány részére hárommillió-ötszázezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtott a napokban elhunyt Pecsét István hamvainak külföldről történő hazaszállításának költségeihez való hozzájárulás céljából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában