Duna-parti piknik

2022.07.15. 09:00

Aktívabb közösség

Dunaújváros 2022. május 11-én tisztújító közgyűlést tartott a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete, amelyen újból elnökké választották Kondor Lászlót. Az egyesület életéről kérdeztem a régi-új elnököt.

Kállai Félix

– A közgyűlésen megválasztottuk az új elnökséget is, majd a következő elnökségi ülésen kiosztottuk a feladatokat. Ennek révén aktívabb és színesebb közösségi életet szeretnénk megélni az egyesületen belül. Az elnökség tagjai, valamint a tisztségviselők nagy erővel ásták bele magukat a munkába. 
 

Az MMK udvarában tartották meg a versenyt Fotó: Kovács Ákos

– Milyen programok valósultak meg azóta? 
– A tisztújító közgyűlésen bejelentettük, hogy a meghirdetett budapesti kirándulás technikai okok miatt elmarad, akkor a jelenlévők úgy döntöttek, hogy változatlan tartalommal egy más időpontban tartsuk meg az utazást. Ennek megfelelően a TRY: Budapest jóvoltából a Parlamentbe látogattunk, majd egy finom vacsorával zártuk a napot. Nagyon népszerűek a kulináris jellegű találkozóink is. Grill- és fagyipartit tartottunk több alkalommal is. Bár a mozgáskorlátozottak életmódja nem teszi lehetővé a sportolást, de azért vannak olyan mozgásformák, amelyeket mi is tudunk végezni. A boccia egy paralimpiai sportág, amelyet olyan emberek számára találtak ki, akik súlyosan mozgássérültek. Az MMK udvarában múlt szombaton tartottuk meg a versenyünket, amelyre 19 fő jelentkezett, és végül is 12 fő egyéni formában mérte össze tudását, s három csapat jelentkezett. A versenyben első helyezést ért el Üveges Ferencné, második Klics Györgyné, a harmadik Mészáros József lett. Jó volt együtt lenni, és jó volt mozogni egy kicsit. Szerencsére az idő is nekünk kedvezett. 
 

– Milyen terveik vannak még a nyár további részére? 
– Duna-parti pikniket és fagyipartit többször rendezünk még a nyár folyamán. 2022. július 30-án pizza- és palacsintapartit tartunk 14 órától a szokott helyen, szeptember 17-én vagy 24-én Duna-parti pikniket rendezünk, paprikás krumplit készítünk, virslivel és kolbásszal. Szeptember 3-án vagy 10-én Beloianniszban lesz találkozó. Fagyizni július 22-én, pénteken, megyünk legközelebb. 14 órakor találkozunk a Vasmű úton, ugyanígy augusztus 16-án, kedden, közös fagyizás lesz a kedvenc helyünkön. A programok között újdonság a szabadtéri kártyázás. A régebbiek még emlékezhetnek rá, hogy milyen nagy kártyacsatákat vívtak a Vasmű úti parkos részen. Ugyanitt, a Muki közelségében tartjuk mi is a szabadtéri kártyapartinkat augusztus 23-án 16 órától, majd szeptemberben is tervezünk hasonló mulatságot. 
– Legutóbb, mikor a tisztújító közgyűlést tartották, nagy érdeklődés övezte Kovács Ákos felvetését a gyógyfürdős kirándulásról. 
– Valóban így volt. Kovács Ákosné megválasztott elnökségi tagunk vállalta magára a szervezést. Több helyszínt megjelölt, majd az érdeklődők többsége Cserkeszőlőt választotta a kirándulás helyszínéül. Természetesen ezt az egyesületünk támogatja, a résztvevőknek a minimális összegű utazási költséget kell csak téríteniük, a fürdő belépési díját átvállaltuk. Július 29-én, pénteken, utazunk egy kilencfős kisbusszal. Ezek a programok jó lehetőséget kínálnak arra, hogy tagjaink a napi rutint megszakítva felhőtlenül szórakozzanak egymás társaságában. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában