Gratulálunk

2022.05.13. 11:30

Minőségi szakdolgozókat köszöntöttek a kórházban

A Szent Pantaleon Kórház Minőségi Ápolásért Alapítványa hagyományteremtő céllal 2019-ben hirdette meg első alkalommal a „Minőségi Szakdolgozó” cím elnyerésére irányuló pályázatot. Az ez évi kitüntetettek részére a díjak ünnepélyes átadására az Ápolók Nemzetközi Napján, május 12-én a kórház auditóriumában tartott rendezvényen került sor.

duol.hu

Elsőként a Móricz Zsigmond Általános Iskola kamara kórusa lépett fel, Szigethy Adrienn tanárnő vezetésével.    Ezt követően a rendezvényt dr. Jobbágy Lajos főigazgató nyitotta meg. Az ünnepség folytatásaként Bokorné Sike Erika, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke, majd Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepség kiemelkedő eseménye a „Minőségi Szakdolgozó” Díjak átadása volt. Az elismerésben részesülő munkatársak Erdély-Franyó Anna ápolási igazgatótól, a Minőségi Ápolásért Alapítvány kuratóriumi elnökétől, Stipkovits Gabriellától, az alapítvány kuratóriumi titkárától és Oroszi Csillától az alapítvány kuratóriumi tagjától vehették át a díjakat.

Az alapítvány a benyújtott javaslatokat egy szempontrendszer szerint bírálta el. A díjazás feltételeiként szabott kritériumoknak Balogh Erika ápoló, a szülészet-nőgyógyászati osztály, Burunczné Nagyapáti Gyöngyi fizikoterapeuta, a mozgásszervi rehabilitációs osztály, Csesznekné Rubi Valéria ápoló, a szemészeti osztály, Schüller-Rabi Julianna aneszteziológiai szakasszisztens, az aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály és Zomi Edit ápoló, az összevont belgyógyászati osztály munkatársának szakmai munkássága, emberi kvalitásai feleltek meg a leginkább, így számukra ítélte oda a díjat.  - MÉLTATÁSOK

Az ünnepséget tudományos program is gazdagította, melynek keretében öt előadást hallgathattak meg a résztvevők. Elsőként Hrubyné Tóth Zsuzsanna patológiai vezető asszisztens „A lámpás hölgy” című előadása hangzott el. Ezt követően az intenzív osztály osztályvezető főnővér-helyettese, Nyuli Nóra tartott előadást „COVID kronológia a mi intenzívünkön” címmel. Folytatásként a 2020-ban elhunyt dr. Kollarics Béla szemész főorvos emlékére, az óvodáskori szemészeti szűrővizsgálatok jelentőségét ismertette a szemészeti osztályvezető főnővér, Mészárosné Pintér Katalin. Negyedikként Buruncz Mária, az infektológiai osztály ápolója számolt be a COVID betegek ellátásának kihívásairól, végezetül dr. Hallai Róbert háziorvos, sebész szakorvos „Mozogj az életedért, az egészségedért” című előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

Május 12-e jeles dátum az egészségügyi dolgozók számára. Az ápolóképzés kiemelkedő alakja, Florence Nightingale tiszteletére lett ez a nap az Ápolók Nemzetközi Napja, mivel a már életében legendává vált brit ápolónő ezen a napon született 1820-ban. Ő fogalmazta meg, hogy "az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt".

Ezen ünnepélyes alkalmat megragadva és Florence Nightingale tetteire, szavaira emlékezve fejezték ki köszönetüket a rendezvény megnyitójában felszólaló vezetők, szervezők az egészségügyi szakdolgozóknak.  Az eseményre meghívott dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőnek hivatalos elfoglaltsága miatt az ünnepség végén tartott pohárköszöntőn nyílt alkalma kifejezni köszönetét a kórház ápolóinak munkájáért, elhivatottságáért, további eredményes munkavégzést és jó egészséget kívánva számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában