Új elkerülő út

2022.05.11. 09:00

Közel hat kilométeres lesz, keresik a kivitelezőt

duol.hu

Pusztaszabolcs - A beruházás célja Pusztaszabolcs belterületi forgalmi terhelésének javítása. 
Megkezdődött a pusztaszabolcsi elkerülő út előkészítése, a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) már keresi a tervezőt – derül ki a közbeszerzési értesítőből. 
 

Légi felvétel a területről Fotók: magyarepitok.hu

A Pusztaszabolcs elkerülő út előkészítéseként új nyomvonalú, 2x1 forgalmi sávos kialakítású, közel 6 km hosszúságú, 7,5 méter széles országos közutat terveznek. A Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonalat külön szinten felüljáróval keresztezik majd a vasútállomási területén kívül. Az ingatlan-megközelítések párhuzamos szervizutakon keresztül lesznek biztosítva. Az elkerülőt 90 km/h sebességre tervezik. 

Az elkerülő út tervezett nyomvonala a térképen

Az elkerülő út Iváncsa külterületén, a pusztaszabolcsi Keserű-völgyi-árok hidat követően ágazik majd le, és párhuzamosan tovább haladva éri majd el Pusztaszabolcs külterületét. Később merőlegesen fogja keresztezni a Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonal 40a számú, villamosított kétvágányú fővonalát, valamint a 6205 jelű utat, ezt követően csatlakozik vissza a 6207 jelű útra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában