Családi délután

2022.05.11. 14:00

Családi ünnep volt a Katica tagóvodában

Az óvodapedagógus és szülő közötti kapcsolat többféle lehet, az igazi hatékonyság érdekében az együttműködésre törekvő, a partnerségre épülő, a segítésre, bátorításra szolgáló formákat kell a szakemberek szerint előnyben részesíteni. A bensőséges, családias kapcsolat, mint amilyenre a Katica tagóvodában törekednek, pedig egyenesen ideális.

Török Tímea

Az óvárosi tag­óvodában május 10-én, kedden családi délutánt szerveztek. A hosszú pandémiás időszak után nagy várakozással néztek az esemény elé a pedagógusok, a gyerekek és a családtagjaik is, hiszen az intézmény végre megnyithatta kapuit a közösség szélesebb rétegei előtt is. 
 

A Duna Dog Center rendszeresen jár az óvodába, a kutyás játékba most a szülők is bepillanthattak Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Lőrincz Andrea Ágnes, a tag­óvoda vezetője lapunknak elmondta, hogy a programban számítottak a szülőkre, nagyszülőkre és testvérekre is. Ugyanis az óvoda jó gyakorlata hagyományosan a szülőkkel való kapcsolattartás, amely során kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a partnerszemléletű gondolkodásra a szülőkkel kapcsolatban. 

Apák a középpontban, képünkön Szabó Zoltán látható

A családi napra meghívták az óvoda rendszeres vendégeit, a Duna Dog Center Kutyaiskolát, s közös kutyás játékba hívták a jelenlévőket. Ezzel betekintést nyújtva a szülőknek az óvoda életébe, valamint ezúttal az apukáknak szerettek volna kedvezni, így apa–gyerek kihívásokkal, versenyekkel is készültek a szervezők. 
Ugyanakkor volt – mint minden gyermekrendezvényen – ugrálóvár és csillámtetoválás-készítésre is lehetőség. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában