A foglalkozáson a tánc nyelvén beszéltek

2022.04.27. 16:00

Meséltek a mozdulatok

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a népszerű Violin Művészeti Iskola.

duol.hu

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a népszerű Violin Művészeti Iskola. Az intézmény bázisának számító Gárdonyi iskola balett-termében csütörtökön délután három egy-egy órás interaktív foglalkozás várta a Violin tehetséges táncművészeti diákjait, akik a Magyar Táncművészeti Egyetem tanáraival és hallgatóival dolgozhattak együtt egy közös program keretében. E foglalkozáson, három-négy fiatal táncos diák közreműködésével irányított beavató során a test kifejezési lehetőségein keresztül nemcsak arra jöhettek rá a részt vevő tanulók, mi minden érthető a mozdulatainkból, de saját magukról, érzéseikről, gondolataikról alkotott képük is gazdagodhatott. 

Arra jöhettek rá a részt vevő tanulók, mi minden érthető a mozdulatainkból Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Puskásné Radnó Ágnes igazgató lapunknak elmondta, a Violin évek óta szoros partnerkapcsolatot ápol a Táncművészeti Egyetemmel, a csütörtöki interaktív foglalkozáson pedig Tóth-Varga Zsuzsanna, Nagy Noémi, Suplicz Mihály, Turóczi Rita és Kálmán Károly pedagógusok csoportjai vettek részt. 
A Violin közösségére még számos izgalmas program vár. Tegnap a Polgár Lilla és Gasparik Gábor vezette színjátszó csoport a Baracsi Színjátszó Találkozón lépett fel. Május 30-án és június 1-jén három csoport tehet színjátszó vizsgát a Bartók kamaraszínházban. Szintén a városi teátrum ad otthont május 31-én a hagyományos Violin Gálának, amelyen az iskola fiatal zenészei, néptáncosai és a modern táncok képviselői mutathatják be tudásukat a közönségnek. Emellett a Violin többi telephelyén: Rácalmáson, Sárbogárdon, Cecén és Pusztaszabolcson is javában készülnek már a vizsgákra és a tanév­záró fellépésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában