Adóbevallás

2022.04.19. 16:00

A tervezetet még lehet módosítani

A személyi-jövedelemadó bevallási tervezet már egy hónapja elérhető a webes felületen.

M. I.

Képünk illusztráció (Fotó: MW/Karnok Csaba)

Érdemes átnézni a tervezetet, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal, és szükség esetén módosítani – tájékoztatta lapunkat Mózsik Szilvia, a megyei adóigazgatóság sajtószóvivője, írja a teol.hu.

A tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – a május 20-ai határidő lejártát követően automatikusan bevallássá válik. Tolna megyében több ezer személynek készítette el az adóhivatal a tervezetét. Aki olyan jövedelmet is szerzett tavaly, amelyről a NAV-hoz nem érkezett kifizetői adatszolgáltatás (például ingatlan-bérbeadásából származó jövedelem), annak a tervezetet ki kell egészítenie, hívta fel a figyelmet Mózsik Szilvia.

A kedvezmények (például családi vagy személyi kedvezmény) érvényesítéséhez fontos, hogy a visszaigényelhető összegeket feltüntessék. Azok, akik február 14-éig nem kapták meg az adó-visszatérítésüket, azt a bevallásukban igényelhetik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában