Közösen takarítottak

2022.03.29. 17:30

Előkerültek a szerszámok – rendezettebb lett a part

Hosszú, kényszerű szünet után vasárnap délelőtt ismét takarítást tartott a rácalmási Kis-Duna felső részén, a hídtól északra található versenypálya területén és a mellette lévő zöld sávon a Rácalmási „Sirály” Horgász Egyesület tagsága. Tereprendezés és gallyazás után egy ízes aratógulyás mellett pihenték ki a fáradalmakat.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Óraátállítás ide vagy oda, vasárnap délelőtt 9 óra előtt a rácalmási Kis-Dunánál gyülekeztek a tettre kész horgászok. A helyi egyesület, a „Sirály” fenntartásában álló ötvenlépcsős versenypályát és közvetlen környezetét évek óta egy tavaszi nagytakarítás keretében teszik rendbe, és készítik fel a szezonra. Gyorsan előkerültek a szükséges szerszámok és szemeteszsákok, és ebédidőre már végeztek is a terület megtisztításával. 

Elkezdődött a horgásztanya tetőszerkezetének felújítása

– Sajnos a járványhelyzet miatt legutóbb 2019-ben tudtunk utoljára rendezni hasonló eseményt. Fontos, hogy elvégezzük a szükséges tereprendezést, a gallyazást, elburjánzó növények visszavágását, a vízpartra levezető lépcsősorok karbantartását. Örömteli változás, hogy a vártnál jóval kevesebb szemetes­zsákot kellett felhasználnunk, ez is jelzi, hogy az elmúlt időszakban is végbement egyfajta szemléletváltás: a horgászok egyre jobban figyelnek a horgászhelyek tisztaságára. A közösségünk számára is hasznosak az ilyen alkalmak, hiszen idősebbek és fiatalok itt találkozhatnak, beszélgethetnek, jó hangulatban munkálkodhatnak egy mindenki számára fontos ügyért – mondta el lapunknak Bucsi Tamás, a Rácalmási „Sirály” Horgász Egyesület környezetvédelmi felelőse, aki egy általa készített ízes, bográcsos aratógulyással köszönte meg a résztvevők munkáját. 
További az egyesülethez kapcsolódó hír, hogy hétfőn megkezdődött a rácalmási horgásztanya tetőszerkezetének cseréje. Dualszky-Kovács István, a „Sirály” elnöke a DH-nak elmondta, bíznak abban, hogy hamarosan döntés születik a Civil Alaphoz beadott pályázatukról. Az elmúlt két évben is sikeresen pályázott az egyesület 6-6 millió forint épület-felújításra a Civil Alapnál, ám mindkét esetben forráshiány miatt nem jutott plusztámogatáshoz a „Sirály”. Ha most nyernek, a megszerzett forrásokat szintén a horgásztanya további felújítási munkálataira fordítják majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában