Csütörtökig még szavazhatnak a jelöltjeinkre

2022.02.16. 08:00

Vérlovagok és Aztakeservit – a két szervezet az idei Highlights of Hungary ötvenes listáján

Dunaújváros - Február 17-ig várják a közönség szavazatait az idei Highlights of Hungaryn, amelyen ötven jelölt közül választják ki a közönségdíjast.

Gallai Péter

A vérlovagok csapata voksolásra buzdít Fotó: photomania.hu

Fotó: Posztos Csaba 2022

A szervezet nagykövetei – ismert művészek, sportolók, közéleti emberek – idén is gondoskodtak arról, hogy értékes, szeretni való és példaértékű kezdeményezések és történetek kerüljenek a jelöltek közé. 

Közöttük van a dunaújvárosi Magyar Mentőszolgálat Alapítvány által működtetett önkéntes sürgősségi vérszállítók, azaz a vérlovagok szervezete. Ennek alapítója, kuratóriumi elnöke Pribil Sándor. Illetve a dunaföldvári Aztakeservit Értékőr Egyesület, amely szintén jól ismert Dunaújvárosban is. A csapat tagjai – többi között – hulladékból készült szemétszobraikkal, köztéri fal- és épületfestményeikkel tettek szert országos ismertségre. 

Határon innen és túl keresték a nagykövetek a kiemelkedő történeteket

Az ötvenes lista kategóriák nélkül készült, de rendkívül változatos területekről sikerült válogatni – képviselteti magát a technológia és az üzleti világ, a kultúra, a tudomány, a zene és a sport is. Kis kezdeményezések, nagy célok és még nagyobb eredmények szerepelnek a különleges összeállításban, amely nemcsak Magyarország határain innen, hanem az azon túli magyarlakta vidékeken is kereste a kiemelkedő történeteket. Céljuk, a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, hogy évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré. 

Voksolni a highlightsofhungary.hu weboldalon lehet csütörtökig. Egy ember tíz történetet jelölhet meg, a legtöbb szavazatot begyűjtő kapja a kétmillió forinttal együtt járó Highlights of Hungary elismerést. 

Idén a nagykövetek is odaítélhetnek egy díjat, ez szintén kétmillió forintos anyagi elismeréssel társul, ezt a közönségdíjjal együtt február 24-én adják át egy online gálaműsor során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában