Kulcs

2022.02.22. 10:00

Nők a nőknek, jótékonysági akció nőnapra

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az elképzelés szerint a településen élő rászoruló hölgyeknek szeretnének segítséget nyújtani nőtársaik. 

Ennek érdekében készült az a felhívás, amelyet a legnépszerűbb közösségi oldal egyik posztjában olvashatnak a helyi Segíteni jó nevű csoport tagjai a Kulcsi nők a kulcsi nőknek nőnapra címmel. 

Jobb érzés, ha van a táskában néhány női holmi Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az elképzelés alapja 2020-ban, egy országos kampány alapján fogalmazódott meg Pádár Edit ötletgazdában. Majd az Enni adok doboz kihasználtsága cselekvésre késztette, hiszen egy családban sokkal inkább költenek élelmiszerre, mint pipereholmira, de egy nő mentálisan is jobban érzi magát, ha van néhány kifejezetten női holmi a táskájában. 

Már akkor értő fülekre és számos támogatóra – köztük Márkovicsné Gizusra – talált a karitatív felhívás. Ezért idén a kezdetektől a Segíteni jó csoporttal együttműködve újra meghirdették a gyűjtést. 

 

Azt kérik a szervezők, hogy olyan higiénés csomagot készítsen minden adományozni szándékozó, amit majd a kampány végén – stílszerűen nőnapon – nehéz körülmények között élő kulcsi nőknek ajánlanak fel. A támogatócsomagokat a faluházban, illetve a könyvtárban rakhatja le minden széplelkű felajánló nyitvatartási időben 2022. március 4-ig. 

Kézenfekvő, hogy táskába, de akár szatyorba, zacskóba is lehet csomagolni az adományt. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a csomag tartalma legyen kívülről láthatóan feltüntetve. Mert az nagyban segíti majd a szétosztást. Hiszen a fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt szeretnének kedves meglepetést okozni március 8-án a szervezők. 

Adományötletek: aminek örülnénk - Biztosan örül majd a megajándékozott, ha szappant, tusfürdőt, sampont, dezodort, parfümöt, intim törlőkendőt, papír zsebkendőt talál. Akinek megélhetési problémája van, annak különleges ajándék lehet akár egy körömlakk, rúzs, ajakbalzsam, kézkrém, testápoló, hajkefe is. Fontos a szavatossági idő és az alapvető higiéné figyelembe vétele. Olyat csomagoljunk, aminek mi is örülnénk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában