Becsülik a diákjaikat

2022.02.28. 09:00

A Hild-középiskola szalagavatója képekben

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola szombaton tartotta meg szalagavató ünnepségét a polgármesteri hivatal C szárnyában. Az osztályok műsorai után Kolics Gábor igazgató beszédében elmondta, az iskolában huszonhét évvel ezelőtt volt az első klasszikus értelemben vett szalagavató, a tavalyi azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt: „Igen, az elmúlt időszakban sok minden elmaradt, és mi, pedagógusok elgondolkodtunk, hogy ilyen körülmények között mennyire sikerült kialakítanunk az iskolához való kötődést. Azt, hogy miért is érdemes ebbe az iskolába járni, milyen az, amikor sorjáznak a rendezvények, és a jó hangulat felejthetetlen percei belevésődnek az emlékeinkbe.” 

Büszkén említette meg a diákok sikereit a világbajnokságokon, az országos döntőkön sportban, a szakmai versenyeken, és megannyi mást, ami széppé teszi a diákéveket, és önbecsülést adhat. 

Az igazgató reményét fejezte ki, hogy „ti is megéreztetek valamit a szeretetünkből, a gondoskodásunkból, és a körülményekhez képest nektek is tudtunk valami olyat adni, ami egy életre szól.” Majd megnyugtatott minden jelenlévőt: „Abban biztosak lehettek, mi mindent megteszünk, hogy a vizsgákon sikeresek legyetek, becsülünk benneteket, és felnézünk rátok, azokra, akik sokkal nehezebb körülmények között kell, hogy teljesítsetek, mint az elődeitek.” 

Az esemény a fináléval fejeződött be, amikor az osztályok az Emberek együttes Mama indulnom kell refrénű dalára kivonultak a teremből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában