Háziorvosi körzetek sorsáról

2022.01.26. 13:00

Közgyűlési döntések társadalmi kérdésekben

A januári közgyűlésen hozott gazdasági, a város költségvetését leginkább érintő döntésekről már beszámoltunk. Most lássuk a képviselő-testület egyéb döntéseit.

Brousil Csaba

Zárt ülésen két napirendi pontot tárgyalt a testület Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A 3. számú felnőtt háziorvosi körzet orvosa, dr. Mika Ilona egyéni vállalkozó, a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatával fennálló feladatellátási szerződését felmondta, és kérte annak közös megegyezéssel történő megszüntetését 2022. március első napjával. A képviselők ezt megszavazták. A testület döntésével továbbá azt is tudomásul vette, hogy az önkormányzat és dr. Szuhai és Társa Egészségügyi Szolgáltató Betéti Társaság között 2012. május 29-én létrejött feladatellátási szerződést dr. Szuhai István Zsolt egészségügyi szolgáltató felmondta, így az 2022. április 30. napjával megszűnik. A közgyűlés határozata értelmében az önkormányzat a 15. számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosi ellátására dr. Ódor István orvossal feladatellátási szerződést köt. 

A képviselő-testület egyhangú döntéssel biztosította a rászoruló dunaújvárosi gyermekek idei szünidei gyermekétkeztetésének feltételeit. Azaz az önkormányzat a 2022. évi szünidei ingyenes gyermekétkeztetést a tavaszi, nyári, őszi, téli szünetben biztosítja a rászoruló dunaújvárosi hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek mellett a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek részére is. 

A képviselők döntése nyomán az önkormányzat bruttó 10,5 millió forint többletforrást biztosít a 2022-es lomtalanítási feladatok elvégzéséhez a Dunanett Nonprofit Kft.-nek. 

A Dunaújváros közterületein rágcsálók, valamint fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátása tárgyú közbeszerzési eljárás eredményét is megállapították a képviselők. Az ajánlattevők közül a legkedvezőbb érvényes ajánlatot benyújtó gazdasági szervezetet nyilvánították nyertesnek. Ez a feladatellátás a városnak a teljes szerződéses időszakra (2022. március 1-től 2024. február 29. napjáig) összesen bruttó 39,1 millió forintjába kerül majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában