Belefogtak egy bölcsőde építésébe

2022.01.04. 15:00

Habár nehezen indult az év Ercsiben, de jó vége lett

Noha a 2021-es év közepéig még erősen érintette a városban történő fejlesztéseket és munkálatokat a járványhelyzet, az év második végére már jó néhány jelentős változásról tudott beszámolni lapunknak a polgármester, Szabó Tamás.

Déri Brenda

MTI/Vasvári Tamás

Fotó: Vasvári Tamás

A városvezetőtől megkérdeztük, hogyan értékelné az elmúlt egy évet, ő elmondta, sajnos amolyan közepes kisvárosként kimaradtak számos olyan pályázatból, melyet a Magyar falu program biztosít az 5000 lélekszámnál kisebb települések számára.

– Nagy szívfájdalmam, hogy emiatt elestünk számos pályázati forrástól, ugyanakkor szerencsére van miről beszámolni, mivel be tudtunk fejezni folyamatban lévő fejlesztéseket. Ilyen volt az óvoda energetikai korszerűsítése és a bölcsőde átadása, ami ősztől be is népesült kisgyermekekkel. Ami a programokat és az ünnepeket illeti, ezeknek csak egy részét tartottuk meg az év második felében. Ennek oka igen egyszerű, a többször is említett járványhelyzet nem tette lehetővé a gondtalan szervezést és lebonyolítást. Így például a pedagógusnapot, a Semmelweis-napot, a köztisztviselők napját és a koszorúzásokat, melyek alkalmával elhunytjainkra emlékeztünk, szűk körben tartottuk meg. Ezeken túl két nagyobb rendezvényünk volt, az egyik az Eötvös-napok, amit 10 napon át látogathattak az érdeklődők. Voltak kiállítások, műsorok, koncertek és különböző művészeti előadások. Amiről még úgy gondolom, hogy érdemes szót ejteni az Eötvös-napok kapcsán, az a díjazások és elismerések átadása. Ezt általában minden évben a március 15-i ünnepségekkor szoktuk megejteni, ám mivel erre idén nem volt lehetőségünk, így ezt is besűrítettük a programokba. Olyan személyeket részesítünk díjban, akiknek munkásságuk, legyen az pedagógia, egészségügy, gyermekvédelem vagy épp Ercsi fejlődéséhez való hozzájárulás, a közösség érdekeit szolgálja. A másik jelentőségteljes esemény Eötvös József és családja végrendeletük szerinti elhelyezése volt, azaz újratemettük őket abba a kápolnába, ahol eredetileg nyugodni kívántak. A szertartást Spányi Antal megyéspüspök celebrálta – tudtuk meg a városvezetőtől.

Szabó Tamás: olyan személyeket részesítünk díjban, akiknek munkája a közösség érdekeit szolgáljaForrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Majd a 2022-es év tervei után érdeklődve elárulta, hogy belefogtak még egy bölcsőde építésébe. Illetve Szabó Tamás bízik abban, hogy ezúttal lehetőségük lesz újonnan induló pályázatok benyújtására, mely által tovább folytatódhat a város fejlődése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában