Felújítás

2021.12.29. 15:30

Sikeres esztendőt tudhat maga mögött a centrum

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden tagintézményében végeztek felújítást és 18 százalékkal több diákot tudtak beiskolázni a nappalis képzésekre.

Molnár Emese

2021.08.31. Beköltözés a Rudas Szakközép Iskola és Szakgimnázuim felújított kollégiumába Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A többi között ezek derültek ki a centrum vezetőinek, Pocsainé Varga Veronika főigazgatónak és Piros Mariann kancellárnak az összegzőjéből. 

Mint írják, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum annak ellenére sikeres esztendőt tudhat maga mögött, hogy egy intézményük, a Bánki középiskola a Dunaújvárosi Egyetem fenntartása alá került. Nappali képzéseikre 18 százalékkal több tanulót tudtak beiskolázni az előző tanévhez képest, és nőtt a felnőttképzési jogviszonyban iskolarendszerű szakmai oktatásaik keretében tanulók száma. Sikerült bővíteniük szakmai képzési kínálatukat, az újraindított papíripari képzés egyedülálló az országban. Rugalmas tanulási utak keretében elindultak dobbantó és műhelyiskolai képzéseik is. Szakképző iskolában a szakmajegyzék szerint tanuló diákjaik 90 százaléka szakképzési munkaszerződés keretében sajátítja el a szakmát. Folyamatosan bővítik a duális képzésbe bekapcsolódó gazdasági szervezetek számát. A centrum kollégáinak köszönik, hogy a járvány nehézségei közepette az új kihívásokhoz gyorsan és hatékonyan alkalmazkodtak. 

 

Nyáron felújították a Rudas kollégiumot, így a komfortos szobákba költözhettek be a diákok augusztus végén Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Minden intézményükben történtek kisebb-nagyobb javítási, karbantartási munkálatok. A legtöbb anyagi ráfordítást 2021-ben a villamos hálózat felújítása igényelte, annak érdekében, hogy megfeleljenek a modern kor szabványainak. A Fényes Okos projekt keretében a kereskedelmi és a Rudas iskola világítása újult meg. A Dunaferr iskola Apáczai utcai telephelyén megújult immár az összes tornatermi öltöző. A Vasmű téri iskolában az évek során balesetveszélyessé vált repedéseket megszüntették az aszfaltos pályán és a K-s tantermek parkettás padozata is megújult. A Hild iskolában komfortosabb lett a testnevelői szoba. A Lorántffy iskolában kialakítottak egy tornatermi vészkijáratot, valamint az iskolát és a kollégiumot összekötő úton megsüllyedt lépcsőt is helyreállították. A Lorántffy tanműhely tetőbeázási problémája reményeik szerint végleg megoldódott az idén. A Rudas kollégiumban a régi kőpadlót modern járólapra, az elhasználódott folyosói öltözőszekrényeket modern, dizájnos szekrényekre cserélték, valamit a folyosók vakolása, festése is megtörtént. A kereskedelmi iskolában a tornaterem tetejét újraszigetelték és kialakítottak egy új számítástechnikai termet. 

 

Az idei esztendőben továbbfejlesztették informatikai eszközparkjukat: minden iskola kapott egy-egy új okostáblát, valamint tableteket, asztali PC-ket és laptopokat is beszereztek. 

A bővülő tanulólétszámból adódó többletfinanszírozás, a felelős gazdálkodás eredményeként idén is volt lehetőségük arra, hogy az egész évben nyújtott magas színvonalú munkát (az igazgatók javaslatai alapján) többletjuttatásban ismerjék el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában