Éljenek a lehetőséggel

2021.12.17. 09:00

Oltási akció az oltópontokon

duol.hu

Fotó: Mészáros János

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció kezdődött tegnap, amely december 18-án estig tart a kórházi oltópontokon. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

Az oltópontokon ötféle vakcinából lehet választani Fotó: MW-archív

Az oltási akció keretében továbbra is 101 kórházban lesz oltás. A következő időpontokban lehet menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül: december 17., pénteken 14–18 óra között, szombaton 10–18 óra között. 

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges. Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca. Az oltási munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez a háziorvosok bevonásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában